Ποινή φυλάκισης 29,5 ετών στον οδηγό της νταλίκας που προξένησε στην Εγνατία οδό το τραγικό δυστύχημα

Συνολική ποινή φυλάκισης 29,5 ετών  επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 40χρονο Ρουμάνο οδηγό, που παραπέμφθηκε σε δίκη, κατηγορούμενος για το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στην Εγνατία οδό, κοντά στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο  τον οδηγό της νταλίκας  για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι στο δυστύχημα που έγινε τότε έχασαν την ζωή τους έξι άτομα και τραυματίστηκαν 31.

Στην απολογία του ο 40χρονος οδηγός επικαλέστηκε βλάβη στα φρένα της νταλίκας και υποστήριξε ότι ήταν ελλιπής η προειδοποιητική σήμανση.

Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικής βλάβης, κατά συρροή, ενώ το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως. Και αυτό επειδή  τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε είναι σε βαθμό πλημμελήματος, η ανώτερη ποινή που πρέπει να εκτίσει  είναι τα 10 χρόνια, από τα οποία εξέτισε ήδη 4,5 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος, πράγμα που σημαίνει ότι εφόσον καταβάλει τα χρήματα θα αφεθεί ελεύθερος, καθώς η έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Προηγούμενο άρθροΤο επικουρικό ταμείο των εργαζομένων στην Βιομηχανία Ζάχαρης εντάσσεται στο ΕΤΕΑ
Επόμενο άρθροΝέος Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, εξελέγη με 233 ψήφους