Ποδήλατο και περπάτημα οι εχθροί της παχυσαρκίας

Έχει αποδειχθεί ότι η παχυσαρκία έχει απόλυτη σχέση με τον τρόπο ζωής του καθενός. Θα πρέπει να περιορίσουμε την καθιστική ζωή και να περιορίσουμε το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης όπως το ποδήλατο, το περπάτημα αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με μια Βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet Diabetes & Endocrinology η χρήση του ποδηλάτου και τα περπάτημα μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην εκδήλωση παχυσαρκίας ειδικά σε άτομα μέσης ηλικίας. Η επιστημονική ομάδα της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, με επικεφαλής τη Δρ Έλεν Φλιντ, μελέτησαν στοιχεία για περισσότερα από 150.000 άτομα συσχετίζοντας τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται για την εργασία τους με την κατάσταση της υγείας τους και το σωματικό τους βάρος.

podilato 3

Από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ότι ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης από και προς τον χώρο εργασίας ήταν το ποδήλατο αμέσως μετά το περπάτημα. Επίσης ακόμη και η περιορισμένη σωματική άσκηση με την μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ο συνδυασμός  περπατήματος και μέσων μαζικής μεταφοράς παίζουν σπουδαίο ρόλο στον έλεγχο της παχυσαρκίας.

Μη ξεχνάτε ότι η καθιστική ζωή, το αλκοόλ και το κάπνισμα είναι δολοφόνοι της ζωής.

Προηγούμενο άρθροΟι αλλαγές στα capital controls – Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών απαντά σε 29 ερωτήσεις
Επόμενο άρθροΔήμαρχος Αλεξάνδρειας: Ανακοίνωση – ενημέρωση για τους πρόσφυγες