Πλατύ: ΟΙ Βουλευτές του ΣΎΡΙΖΑ Ημαθίας στο Πλατύ για ενημέρωση – Διαμαρτυρία ΛΑ.Ε.

Στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος ,με πρωτοβουλία της οργάνωσης ΣΎΡΙΖΑ, οι βουλευτές ΣΎΡΙΖΑ Ημαθίας κ.κ. Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου καθώς και ο υπεύθυνος Αγροτικού Δημήτρης Χαμπίδης ενημέρωσαν τους πολίτες, για φλέγοντα θέματα της περιοχής και έγινε “απολογισμός πεπραγμένων “.

Η βουλευτής κ. Καρασαρλίδου ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος της για το 2016, που θα δοθεί προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με προοδευτικές αλλαγές στην παιδεία, στην υγεία και στην πρόνοια. Στόχος είπε, είναι η ενίσχυση της εθνικής οικονομίας με ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών, επέκταση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, επαναφορά ενισχυτικής διδασκαλίας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενίσχυση κονδυλίων για την υγεία με  προσλήψεις. Έτσι θα επιλυθούν και  τοπικά προβλήματα περίθαλψης. Χαρακτήρισε το 2016, χρονιά εφαρμογής  Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης για έξοδο από την κρίση με κοινωνική, πάταξη της φοροδιαφυγής, διοικητική μεταρρύθμιση και κατάθεση αναπτυξιακού νόμου.

Δείτε το Βίντεο με τους βουλευτές που ενημερώνουν:

Ο Βουλευτής κ. Χρήστος Αντωνίου συμπλήρωσε ότι το 2016, σηματοδοτεί την πορεία αγροτικής ανάπτυξης για νέους αγρότες, εκσυγχρονισμό γεωργικών εκμεταλλεύσεων, νέο αναπτυξιακό νόμο και αναπτυξιακή τράπεζα χρηματοδοτήσεων.Οι καλύτερες αποδόσεις για τους αγρότες θα έρθουν μέσα από συνεργατικές και συνεταιριστικές προσπάθειες.

Σε τοπικό επίπεδο, τόνισε καρποφόρησε η προσπάθεια όλων μας ώστε μετά από χρηματοδότηση να λειτουργεί, έστω και με προβλήματα, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Δείτε τη συνέντευξη  Γιάννη Τσαρτσάνη και Γιώργου Κικίδη στο Βίντεο:

Ολοκληρωμένο είναι το πλάνο εξυγίανσης για βιώσιμη δυναμική λειτουργία και κερδοφόρα οικονομική δραστηριοτήτα. Παρέμβαση επίσης έγινε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πύκνωση σιδηροδρομικων δρομολογίων.

Τέλος ο κ . Χαμπίδης δήλωσε, ότι το 2016 θα κριθεί το παιχνίδι για την πορεία της χώρας, ώστε να μπει σε ρυθμό ανάπτυξης επενδύοντας στον αγροτοδιατροφικό τομέα που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι των ευρωπαίων λόγω ηλιοφάνειας και διαφορετικών μικροκλιμάτων.

Η φοροδιαφυγή θα παταχθεί όταν η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων γίνει μέσω συνεταιρισμων όπως στο εξωτερικό, ενώ στην περιοχή της Ημαθίας το 60% των αγροτικών προϊόντων διακινήθηκε “μαύρα.

Περισσότερες αντιδράσεις υπήρχαν όταν τέθηκε το θέμα ητης ποσόστωσης των “μαρτύρων ” στις βαμβακοκαλλιέργειες προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Υπήρξαν παρεμβάσεις στην Κα Παππά διευθύντρια ΕΛΓΑ, προκειμένου “να εφαρμοστεί ελαστικά για φέτος η διάταξη περί 6-4 σειρών φυτών, από την μία άκρη στην άλλη του κτήματος και να γίνει δεκτή η αίτηση αποζημίωσης εφόσον υπάρχουν 2 σειρές και μπορεί ο γεωπόνος να σχηματίσει άποψη για την ζημιά. Σε όσους άφησαν ελάχιστους “μάρτυρες “δεν θα δοθεί αποζημίωση.

Οι βουλευτές τόνισαν ότι διερευνουν την δυνατότητα παραμονής του αστυνομικού τμήματος Πλατέος καθώς επίσης και την συνέχιση της λειτουργίας του γυμνασίου Πλατέος με ειδικό καθεστώς, όμως η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μετά το Πάσχα.

Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες υπήρχαν από μέλη της ΛΑΕ Πλατέος που με συνθήματα και πανό έβαλαν κατά του ΣΎΡΙΖΑ.

Δείτε την διαμαρτυρία μελών της ΛΑ.Ε στο Βίντεο:

Φωτογραφίες:

DSC07766DSC07789DSC07771DSC07792DSC07796

DSC07764

Προηγούμενο άρθροΕΒΕΠ: Οι 10 κύριες φορολογικές αλλαγές του 2016 – Όλα αυτά που πρέπει να προσέξετε
Επόμενο άρθροΑπάντηση αν. Υπουργού Οικονομικών σε Θαν. Θεοχαρόπουλο για Τελωνείο Βέροιας