Πλατύ: Γιατρός που υπηρετούσε στο Πλατύ παραπέμπεται σε δίκη για παράνομες συνταγογραφήσεις

Γιατρός επιμελητής Β΄ του ΕΣΥ που υπηρετούσε στο περιφερειακό αγροτικό ιατρείο του Πλατέος κατά το διάστημα 2007 έως 2009, έπειτα από έλεγχο των αρμοδίων οργάνων, παραπέμπεται σε δίκη για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων που η αξία τους υπερβαίνει το ποσό των 480.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος ιατρός ως επιμελητής Β΄ του ΕΣΥ, διορισμένος στο περιφερειακό ιατρείο του Πλατέος Ημαθίας, φέρεται ότι εξέδιδε συνταγές για χορήγηση ακριβών φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ, τους οποίους ποτέ δεν εξέτασε και μάλιστα για ανύπαρκτες παθήσεις. Η Εισαγγελία προτείνει να παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις πράξεις της ψευδούς βεβαίωσης και της απλής συνέργειας σε απάτη.

Η παράνομες ενέργειες έγιναν το διάστημα από το 2007 έως το 2009 και όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση επρόκειτο για φάρμακα, τα οποία κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΙΚΑ. Η δε αξία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 480.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται ότι είχε μία φαρμακοποιός, που διατηρεί φαρμακείο σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας εκτελούνταν οι συνταγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο φαρμακείο βρίσκεται σε απόσταση 83 χλμ. από το περιφερειακό ιατρείο του Πλατέος όπου υπηρετούσε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο εμπλεκόμενος γιατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την φαρμακοποιό έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, η οποία φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Οι έλεγχοι συνεχίζονται.΄

Προηγούμενο άρθροΆρης Παλαιοχωρίου: «Έναρξη με υψηλούς στόχους» (φωτό – βίντεο – δηλώσεις)
Επόμενο άρθροΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΣΤΟΥΣ SPECIAL OLYMPICS ΤΟΥ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ