Πετυχημένη η συμμετοχή των επιχειρήσεων της Ημαθίας στην 25η DETROP BOUTIQUE 2016

Ιδιαιτέρως επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, που μαζί με άλλες 77 επιχειρήσεων από Πέλλα, Πιερία, Κιλκίς,  Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Χαλκιδική, φιλοξενήθηκαν στο περίπτερό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην 25η DETROP BOUTIQUE 2016, τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας, που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo.

fwto-009-(Large)

Οι επιχειρήσεις στο περίπτερο της ΠΚΜ είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν την ξεχωριστή ποιότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγής τους στους εμπορικούς αντιπροσώπους, που κατέκλυσαν τη διοργάνωση.

fwto-004-(Large)Ενδεικτική της επιτυχούς συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η βράβευση του περιπτέρου της για τη συμμετοχή και την υποστήριξη των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τα βραβεία που απέσπασαν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Στη Detrop έγινε και η έναρξη της νέας καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας, η οποία με σεβασμό στην παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά ετοίμαζε και προσέφερε καθημερινά, εδέσματα γνήσιας Μακεδονικής Κουζίνας σε όλους τους επισκέπτες.

Κατά την 3η μέρα της έκθεσης μάλιστα, ο αρχιμάγειρας Γεώργιος Ψύλλος μαγείρεψε τοπικές συνταγές με τα προϊόντα των επιχειρηματιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Την καμπάνια τίμησε με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή του στην προετοιμασία και την προσφορά μοναδικών πιάτων ο πατέρας Επιφάνειος και ο πατέρας Νικήτας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης ευχαριστεί τις παρακάτω επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην έκθεση για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Ημαθίας:

  • Phileas Ελληνικά Προϊόντα και Παραδοσιακά Εδέσματα ΑΕ
  • ΔΡΥΑΣ Ελληνική Τρούφα
  • ΕΥ ΖΗΝ, Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών
  • Ντούλιας Κωνσταντίνος, Προιόντα Κράνου και Φυτώρια
  • Βιολογικά Κρασιά Κελεσίδη
  • Έλινος, Βιολογικοί Αμπελώνες Ταραλά
  • Μπουτζόλας Δ. & ΣΙΑ ΟΕ
  • Φάρμα Κουτσίωφτη
  • Φάρμα Μπαντή

Η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όμως είχε και έντονο εξαγωγικό ενδιαφέρον για τις 86 συμμετέχουσες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι το περίπτερο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα δίκτυα σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικής και ντελικατέσεν, αλλά και εμπορικοί αντιπρόσωποι των σημαντικότερων εταιριών παγκοσμίως, οι οποίοι έκλεισαν ήδη σειρά εμπορικών συμφωνιών με πολλές από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

fwto-019-(Large)

Στον τομέα των παράλληλων δράσεων Corner Showroom «Ιt’s all new to me» και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία -«Κρέας, Προϊόντα Κρέατος, Αλλαντικά» βραβείο έλαβε για την τυποποίηση η εταιρία Farma Banti, Smoked Beef with herbs from Mount Vermio.

Προηγούμενο άρθροΑννετα Λακασά / Σχολή Χορού Αρμονία της Κίνησης – Τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ 20%
Επόμενο άρθροΔήλωση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας