Περί Εθνικής Άμυνας και οι πολιτικοί που δεν έβαλαν μυαλό – Μήπως ζούνε σε άλλο πλανήτη;

Pet
Γράφει ο Πέτρος Κεφαλάς

Μια ιδέα του υπουργού Εθνικής Άμυνας που αφορούσε την στράτευση των Ελληνίδων γυναικών και τα στρατιωτικά Λύκεια, πυροδότησε την πολιτική αντιπαλότητα με επικριτικά σχόλια κατά του κ. Π. Καμμένου.

Από ότι φαίνεται πολλοί πολιτικοί δεν έχουν βάλει μυαλό και νομίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει εχθρούς και απορώ μάλιστα πως δε ζήτησαν ακόμα και τον αφοπλισμό της χώρας. Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει την δυνατότητα ταυτόχρονης στρατιωτικής αντιμετώπισης, αν επέλθει ρήξη, με την Τουρκία και όλους τους γείτονές της. Αναφέρομαι σε αμυντική κατάσταση και όχι σε επιθετική, αν και οι επί  δεκαετίες καταστάσεις επιβάλουν να έχει η χώρα σύνθετο στρατιωτικό δόγμα 50% επιθετικό και 50% αμυντικό.

Μόλις λοιπόν οι πολιτικοί πληροφορήθηκαν τις προθέσεις του κ. Πάνου Καμμένου και για μη ανιχνεύσιμους επί του παρόντος λόγους, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας:

anhart1Παπαδημούλης: Αυτά δεν είναι κυβερνητική πολιτική. «Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να “ντυθούν στο χακί” γυναίκες και μαθητές δεν είναι κυβερνητική πολιτική», ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Για «παραλήρημα» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ. «Παραλήρημα» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τη πρωτοβουλία του υπ. Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων.

«Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοι» τονίζει μεταξύ άλλων η Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα.

Το Ποτάμι: Όλο και πιο επικίνδυνος ο Καμμένος. «Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις-τελετές όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση».

Ένωση Κεντρώων: Ευχόμαστε να ανακαλέσει. “Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του”, αναφέρει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της.

ΛΑΕ: Επικίνδυνα τερατουργήματα.  “Οι εξαγγελίες Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και τα ειδικά Λύκεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων έρχονται να καταδείξουν ότι η μεταλλαγμένη κυβέρνηση Τσίπρα είναι έτοιμη να κυοφορήσει τα πιο επίφοβα, αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα τερατουργήματα” σημειώνεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Και συνεχίζουν “η καταπολέμηση των μεγάλων διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, οι οποίες εντείνονται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών, δεν έχει καμιά σχέση με την εισαγωγή της στρατιωτικοποίησης στη ζωή τους, η οποία θα επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση τους. Πολύ χειρότερα, τα ειδικά Λύκεια για στρατιωτικούς θα αποκόψουν τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από τη γενική εθνική λαϊκή παιδεία, διαμορφώνοντας μια ειδική κάστα πολύ εύκολη στην χειραγώγηση από ξένα και εγχώρια κατεστημένα κέντρα, με άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις για τη δημοκρατία και την πορεία τη χώρας”.

Αυτά ανέφεραν τα διάφορα πολιτικά κόμματα τα οποία συνεχίζουν μακαρίως τον ύπνο του δικαίου μη δυνάμενα να διακρίνουν επαρκώς το συμφέρον της χώρας. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι για να μπορείς να έχεις καλή εξωτερική πολιτική πρέπει ανυπερθέτως να διαθέτεις πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις, για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τον ορυκτό σου πλούτο πρέπει να διαθέτεις πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις, για να σε σέβεται ο κάθε μπεκρής ηγέτης πρώην ανατολικής χώρας, το κάθε χιτλερικό κατακάθι και ο κάθε βλαμμένος που θέλει να σου κλέψει την ιστορία πρέπει να διαθέτεις πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις και σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις είναι προαπαιτούμενο.

 

Μας ταπεινώνουν καθημερινά κράτη αμυντικά ξεβράκωτα, τα οποία  αν γνώριζαν ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και αποφασιστική ηγεσία θα λούφαζαν στο καβούκι τους.

Όποιος λοιπόν θέλει την πατρίδα να διαθέτει αξιόμαχο στράτευμα βαπτίζεται από τους «διαμένοντες σε άλλον πλανήτη» πολιτικούς, ως ακροδεξιός, φασίστας, μιλιταριστής και με ένα πλήθος κοσμητικά επίθετα που επινόησε η εγκεφαλική βλακεία και ανεπάρκειά τους.

Να προχωρήσει ο κ. Καμμένος στην αμυντική θωράκιση της χώρας αγνοώντας της φωνές που θέλουν μια ταπεινωμένη, ρεζιλεμένη και οσφυοκάμπτισσα πατρίδα. Μάλιστα να προχωρήσει σε καινοτομικές αμυντικές πρωτοτυπίες βάζοντας στο αμυντικό παιχνίδι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια τα οποία διαθέτουν άριστα μυαλά  και η ίδια η χώρα να παράγει τον εξοπλισμό της.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι δισεκατομμύρια ευρώ είναι κρυμμένα στο υπέδαφος της Ελλάδας, αλλά όταν οι γείτονες μας τρίζουν τα δόντια, εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα τάχατις δεν καταλαβαίνουμε. Αν ληφθεί σοβαρά υπόψιν το ποιόν ορισμένων γειτόνων μας, η χώρα μας ήδη θα έπρεπε να διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο και εξελιγμένη μορφή ηλεκτρονικού πολέμου. Και αυτό όχι για να επιτεθεί κατά των γειτόνων της, αλλά για να την αφήσουν ήσυχη να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό της πλούτο, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να βιώσουν  οι Έλληνες πραγματικές εποχές ευημερίας, ζώντας με δικά τους χρήματα και όχι δανεικά.

ΥΓ.

Το καλύτερο θα ήταν να θέσουν το ερώτημα προς τις Ελληνίδες αν θέλουν να εκπαιδευτούν για την υπεράσπιση της πατρίδας τους. Οι γυναίκες που υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις τα πάνε μια χαρά και δεν υστερούν σε τίποτα από τους άνδρες συναδέλφους τους.

Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Οικονομικών: Πόθεν έσχες για όλους, ακόμη και για τα βρέφη…
Επόμενο άρθροΛιανοβέργι: Ρουγκάτσια στους δρόμους του Λιανοβεργίου