Παραίτηση Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας. Όλη η επιστολή παραίτησης

Σε επιστολή που μας έστειλε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Γιάννης  Τσαρτσάνης εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση από την προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας.

Η επιστολή του Γιάννη Τσαρτσάνη:

 “Σχετικά με όλη την παραφιλολογία που τις τελευταίες μέρες οργιάζει σχετικά με την παρέμβαση μου στην εκδρομή του 1ου  γυμνασίου Αλεξανδρείας θα ήθελα να αναφέρω κάποια γεγονότα προς πληροφόρηση όλων.

Tsartsanis-g
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Γιάννης Τσαρτσάνης

Μετά από ενημέρωση που είχα από γονείς μαθητών που θα έπαιρναν μέρος σε εκπαιδευτική εκδρομή στο πλανητάριο στη Θεσσαλονίκη μου ανέφεραν πως η εκδρομή θα συνεχιζόταν σε μεγάλο εμπορικό κέντρο, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά και επισκέφθηκα το σχολειο το πρωί προσπαθώντας να βρω τον διευθυντή του , μου είπαν πως δεν είναι εκεί και αργότερα επικοινώνησα μαζί του τηλεφωνικά και σε πολύ καλό και ευγενικό επίπεδο συζητήσαμε και προτάθηκε μια συνάντηση με τις διοικήσεις του εμπορικού των καθηγητών αλλά και του δεκαπενταμελούς με σκοπό την ανάδειξη του κατά πόσο ευδόκιμο η όχι είναι μια επίσκεψη σχολείου σε εμπορικό κέντρο .

Προς τιμήν του ο διευθυντής με άκουσε και τον άκουσα και τελείωσε η τηλεφωνική μας συζήτηση με σκοπό την πραγματοποίηση της συνάντησης κάποια άλλη φορά για τις μελλοντικές εκδρομές.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και για την εκπαιδευτική – μορφωτική εκδρομή του 1ου γυμνασίου στην Αθήνα, πληροφορήθηκα πως στα πλαίσια τις εκδρομής έχει αποφασιστεί η μεταμεσονύκτια έξοδος σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την διευθύντρια βγήκε το συμπέρασμα πως δεν μπορούμε να μιλήσουμε τηλεφωνικά για ένα τέτοιο ζήτημα και έκλεισα ραντεβού την ίδια ημέρα στο σχολείο όπου και παραβρέθηκα με τον Παπαδόπουλο Γιώργο (πρώην πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου και γονέα μαθητή   3ης γυμνασίου για να συζητήσουμε όπως και με τον διευθυντή του 2ου για μελλοντικές εκδρομές και το πως θα πρέπει να πραγματοποιούνται στα πλαίσια τις εκπαίδευσης και τις μόρφωσης.

Αυτές ήταν και οι δυο φορές που απλά χρησιμοποίησα την ιδιότητα μου ως πρόεδρος ,  για το ραντεβού με τους διευθυντές με σκοπό την μελλοντική συνάντηση και  θα έφερνα το θέμα στο διοικητικό του εμπορικού για να αποφασίσουμε το πως θα κινηθούμε.

Ακούγονται όμως πολλά για καταγγελίες και πράξεις δόλιες με σκοπό το συμφέρον και μη αποδεκτές.

Πραγματικά επικοινώνησα με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να ενημερωθώ όσο αφορά το νομικό πλαίσιο μιας τέτοιας επίσκεψης 15χρονον μαθητών σε μεταμεσονύκτια διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο.

Δεν ήταν δυνατόν να μην ενημερωθώ πριν πάμε στην συνάντηση , εννοείτε πως αν αναφερόμαστε σε παιδιά της 3ής λυκείου τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά μιας και τα περισσότερα είναι ήδη ενήλικα.

Ουδέποτε αναφερθήκαμε στην τοπική αγορά που κάθε άλλο παρά εμποδίζει τέτοιου είδους εκδρομές μιας και στηρίζει όλες τις δράσεις τον σχολείων με χορηγίες , δώρα, και συμμετοχή σε οτιδήποτε τους ζητήσουν οι μαθητές και δεν αναφέρθηκε ποτέ κάτι τέτοιο γιατί απλά… δεν έγινε ποτέ καμία κουβέντα στην επίσκεψη μας στο σχολείο γιατί απλά μας υποδέχθηκαν με ερωτήματα του είδους… με πιο δικαίωμα εμπλεκόμαστε και τι δουλειά έχει ο εμπορικός σύλλογος και πόσο μάλλον ενόσω δεν έχουμε παιδιά στην συγκεκριμένη μαθητική κοινότητα.

Εμμένω σταθερός στις απόψεις μου και είμαι κάθετα αντίθετος με τις επισκέψεις σε μπουζουκομάγαζα από 15χρονα παιδιά και ιδιαίτερα με την σύμφωνη γνώμη του σχολείου, αυτό ήταν το έγκλημα μας .. το κατά πόσο ηθικό – σοφό – πρέπον αλλά και νόμιμο είναι τέτοιου είδους νυχτερινές έξοδοι…..!

Mε άλλα λόγια.. κανείς δεν πρέπει να μιλά για τέτοια ζητήματα αν δεν έχει παιδί στο σχολείο… όλοι οι άλλοι δεν έχουν δικαίωμα να έχουν γνώμη … αν κάποιος δηλαδή είναι άτεκνος δεν έχει δικαίωμα λόγου… αν κάποιος έχει παιδί στο δημοτικό δεν έχει δικαίωμα λόγου… αν κάποιου το παιδί τελειώσει το σχολείο δεν έχει δικαίωμα λόγου…αν κάποιος χάσει το παιδί του δεν έχει δικαίωμα λόγου…αν κάποιος δεν έχει τα χρήματα να στείλει το παιδί του στις βραδινές εξόδους αλλά μόνο στο κομμάτι τις εκπαιδευτικής εκδρομής απλά… δεν έχει δικαίωμα λόγου…αυτό είναι ρατσισμός και μόνο.

Είμαι πρόθυμος να αναλάβω τις ευθύνες μου, αλλά πριν από αυτό θα ήθελα να αναλογιστούν όλοι όσοι έγραψαν ενάντια μου η σχολίασαν, πραγματικά να πάρει θέση ο οποιοσδήποτε από αυτούς που καταφέρθηκαν εναντίον μου ονομαστικά η όχι και να πουν δημόσια την άποψη τους σχετικά με το αν θέλουν η όχι να έχει μια τέτοια μορφή η εκδρομή των  15χρονων  παιδιών….

Εγώ σίγουρα όχι… και πρέπει επιτέλους κάποια θέματα να τα ξαναδούμε από την αρχή…για να μην ξαναζήσουμε τίποτα δυσάρεστο… ας γίνει η αρχή από την Αλεξάνδρεια…!

Δεν γνωρίζω πολλά από νόμους και διαδικασίες … και όταν παραστεί ανάγκη ενημερώνομαι… είμαι γονιός και ανησυχώ … όχι περισσότερο η λιγότερο από τον κάθε έναν μας .. όπως ανησυχούν και οι παππούδες οι θείοι και όλοι οι συνάνθρωποι μας για όλα τα παιδιά όλου του κόσμου… συγγνώμη από όλους όσους αναστάτωσα.. αλλά θα ανησυχώ πάντα..!  

 

Υ.Γ..

Και επειδή αυτό που κυριαρχεί  είναι το αν έχει αντικείμενο στο συγκεκριμένο θέμα ο Εμπορικός Σύλλογος, πως κινήθηκα γιατί κινήθηκα με ποιον τρόπο αν ακολούθησα κάποιο πρωτόκολλο η όχι, εχθές παραιτήθηκα από την θέση του προέδρου καθώς είμαι ο τελευταίος που θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτόν και για να μην κατηγορηθούν τα υπόλοιπα μέλη μιας και δεν είχαν καμιά ανάμιξη, αποχωρώ. 

Θεωρώ αδιανόητο το να αγωνίζομαι μέσα από τον συνδικαλισμό για ένα καλύτερο αύριο για την αγορά τα καταστήματα μας προσπαθώντας για ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειες μας και τα παιδιά μας και παράλληλα  ένα άλλο σύστημα να μένει ατάραχο σε θέματα που αφορούν τα παιδιά όλου του κόσμο… το παιδί μου”.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟΥ

ΤΣΑΡΤΣΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Στρατούλης: «Δεν θα μειώσουμε ούτε κύριες, ούτε επικουρικές συντάξεις».
Επόμενο άρθροΥπουργείο Παιδείας: Τροπολογίες στο νομοσχέδιο για «Για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα»