Ο παιδικός «ΠΑΙΔΟΚΟΣΜΟΣ» στο παζάρι του ΣΧΟΛΕΙΟΥ– ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Τη Δευτέρα 11 Απρίλη ξεκίνησε το 3ο Πασχαλινό Παζάρι Αγάπης και Αλληλεγγύης που με πολύ μεράκι, χαρά και διάθεση γονείς, εκπ/κοι, μαθητές/τριες, φίλοι και φίλες του σχολείου ετοίμασαν με ανακυκλώσιμα υλικά .

        Οι πρώτοι/ες επισκέπτες/τριες ήταν οι μικροί/ες μαθητές/τριες του Ιδιωτικού Παιδικού της πόλης μας «Παιδόκοσμος» της κ. Ιουλίας Ζωντανού.

       Το πρωί της Δευτέρας (πρώτη μέρα που ξεκίνησε το παζάρι ) η αυλή του σχολείου μας  γέμισε με όμορφες, γελαστές φατσούλες, με όμορφα μικρά λουλουδάκια της άνοιξης που σαν τα χελιδόνια ήρθαν να μας φέρουν τη χαρά, το γέλιο, την αισιοδοξία, την Ελπίδα στη δύσκολη εποχή που όλοι βιώνουμε

DSCN0415

         Οι μικροί/ες φίλες/οι εκτός από την αυλή μας γέμισαν και τους πάγκους μας με πολύ όμορφες και πρωτότυπες  κατασκευές που μαζί με τη  δασκάλα τους και τη διευθύντρια του παιδικού «Παιδόκοσμος» ετοίμασαν ειδικά για το παζάρι μας.

          ‘Ομορφες στιγμές ζήσαμε , όταν οι μαθητές/τριές του σχολείου μας βρέθηκαν κοντά τους και από τη πρώτη στιγμή νιώθαμε ότι μεταξύ τους υπήρχε μια όμορφη αλληλεπίδραση, γνωρίστηκαν αμέσως , γελούσαν και έπαιξαν σαν να γνωριζόταν εδώ και καιρό .

            Σκέψεις αναγκαστικά γεννήθηκαν σε όλους/ες μας .

DSCN0412          Τα μικρά παιδιά που ακόμη δεν έχουν επηρεαστεί από την κοινωνική άποψη και «στάση» για την Αναπηρία ,   αβίαστα έκαναν πολύ γρήγορα αποδεκτή την Αναπηρία και την Διαφορετικότητα, στοιχείο που δείχνει ότι οι κοινωνίες είναι αυτές που σηκώνουν τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους και τους κατατάσσουν σε ομάδες ανάλογα με το  σώμα ,τις ικανότητες , το χρώμα ,τη θρησκεία , τη γλώσσα κλπ.. και καλό θα είναι σύντομα να «γκρεμιστούν» αυτά τα τείχη .

           Ένα μεγάλο Ευχαριστώ από καρδιάς στη Διευθύντρια του παιδικού «Παιδόκοσμος» κ. Ιουλία Ζωντανού για την ευαισθησία της που χρόνια τώρα δείχνει για το σχολείο μας  και που για μια ακόμη  φορά βρέθηκε κοντά μας, ευχαριστούμε επίσης τη νηπιαγωγό του παιδικού Τουλιοπούλου Πολυξένη που μαζί με τους/τις μαθητές/τριες ετοίμασαν τις όμορφες κατασκευές για το Παζάρι μας.                      Ευχαριστούμε τα μικρά παιδάκια που μας έφεραν τη μυρωδιά της Άνοιξης ,της Ελπίδας και της «Ανάστασης» που σε λίγες μέρες φτάνει.

DSCN0417

        Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι μικροί/ες φίλοι/ες ξεκινώντας με τέτοιες πράξεις στάσεις-παραδείγματα  και ιδέες , όταν μεγαλώσουν θα  «γκρεμίσουν πολλά κοινωνικά τείχη» και στερεότυπα της Κοινωνίας μας.

         Νιώσαμε όμορφα και χαρήκαμε   που τόσο  όμορφα ξεκίνησε το παζάρι μας και ευχαριστούμε πολύ τη Διεύθυνση του ΠΑΙΔΟΣΜΟΥ  .

   Θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό για άλλη μία φορά ,ότι το παζάρι μας λειτουργεί

                            Από 11 Απριλίου έως 17 Απριλίου

          Πρωί : 09.30 -12.30 στο χώρο του Ειδικού Σχολείου (αυλή 1ου – 5ου Δημοτικού Σχολείου).

          Απόγευμα06:00 -09:00 μ.μ. μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας.

          Γονείς ,Μαθητές/τριες ,Εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

Προηγούμενο άρθροΚοινό όραμα! – Άρθρο του Δημήτρη Χριστούλια
Επόμενο άρθροΟ Νέος συνεργάτης του Έμβολου: «Κώστας Κρεμμύδας»