Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης εκλέχθηκε με 181 ψήφους Πρόεδρος της Βουλής

Με 181 ψήφους Πρόεδρος της Βουλής εκλέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές, 113 ψήφισαν «λευκό» και τρία ψηφοδέλτια βρέθηκαν άκυρα. Απόντες από τη διαδικασία ήταν οι Πάνος Καμμένος, Νίκος Νικολόπουλος και Νίκος Μιχαλολιάκος.

Συγκεκριμένα ψηφίσθηκε από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους 8 από τους 10 των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τους 9 της Ένωσης Κεντρώων (δηλαδή από 163) και επίσης έλαβε ψήφους από 18 βουλευτές των άλλων κομμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι ψηφίζουν κατά συνείδηση, ενώ η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι δεν ψήφισαν τον κο Νίκο Βούτση.

Αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Βούτση

«Η Δημοκρατία δεν μπορεί από μόνη της να αλλάξει τις δυσμενείς συγκυρίες ούτε να άρει τις αντιφάσεις της πραγματικότητας. Μπορεί όμως να εγγυηθεί ότι όλες οι υπεύθυνες πολιτικές αποφάσεις θα εξακολουθούν να λαμβάνονται στο αυστηρό πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων με μόνο κριτήριο το γενικό συμφέρον και με δημόσιο έλεγχο πάνω στις διαφαινόμενες συνέπειες. Κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και αξία, γι αυτό αξίζει να αντιστεκόμαστε κατεξοχήν σε τέτοιες περιόδους που οι κίνδυνοι για την χώρα πολλαπλασιάζονται» τόνισε ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την ομιλία του από την έδρα.

Επίσης είπε: «Η Βουλή καλείται να έχει τη δικιά της συμβολή, να πυκνώσει και να δώσει ακόμα πιο ουσιαστικό περιεχόμενο στην κοινοβουλευτική διπλωματία, να θέσει προς αξιοποίηση προς την κυβέρνηση, που έχει την ευθύνη για την άσκηση πολιτικής, προβληματισμούς και συμπεράσματα που θα είναι χρήσιμα μέσα στη δύσκολη και διαρκή διαπραγμάτευση τόσο της συμφωνίας όσο και του μείζονος θέματος του χρέους», υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης και πρόσθεσε πως «η νομοθέτηση θα ακολουθεί πιστά τις επιταγές του Κανονισμού της Βουλής μέσα από τη συναινετική δημιουργική εφαρμογή των διαδικασιών. Χωρίς τυπολατρίες αλλά και με την, κατά το δυνατόν, αποφυγή εκτάκτων καταστάσεων».

Προηγούμενο άρθροΕθνικός Κλειδίου Άρης Παλαιοχωρίου: 0-2 «Επαγγελματική νίκη του Άρη»
Επόμενο άρθροΑ1 ΕΠΣ Ημαθίας (3η αγων.): Αποτελέσματα-Βαθμολογία