Ο «Ανθρωπάκος» του Δ. Χορν στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Πολύς κόσμος παραβρέθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος για να παρακολουθήσει την παράσταση ο «Ανθρωπάκος» του Δημήτρη Χορν σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Γωνιάδη.

DSC01649

Ο «Ανθρωπάκος» μας ταξιδεύει στην μεταπολιτική Ελλάδα της δεκαετίας του εξήντα. Σε μια ταλαιπωρημένη Ελλάδα, που παλεύει  να εγκαταλείψει το παρελθόν της, να δυναμώσει και να σταθεί ξανά στα πόδια της. Αυτή η ανάγκη ενδυνάμωσης, αλλαγής  και εξέλιξης διαφαίνεται και στους ήρωες του έργου, που αποτελούν λαϊκά πρόσωπα της εποχής προσδίδοντας στο έργο ένα αυθεντικό ρεαλισμό μέσα από τον οποίο πραγματεύεται πανανθρώπινες αξίες και συμπεριφορές.

S3980028

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα έντονων κοινωνικών αντιθέσεων όπου οι νεωτερισμός  συγκρούεται με την παράδοση και η ανασφάλεια με τη διεκδίκηση της σταθερότητας ο «Ανθρωπάκος» παρουσιάζει τη διττή φύση του ανθρώπου αλλά και της ζωής γενικότερα όπου το καλό συνυπάρχει με το κακό, το όμορφο με το άσχημο, η εξάρτηση με την ελευθερία η χαρά με την λύπη, το όνειρο με την πραγματικότητα.

S3980031

Αξίζουν συγχαρητήρια στο τμήμα θεατρικής Δημιουργίας του Δήμου Αλεξάνδρειας για τις καταπληκτικές ερμηνείες  και στον Οδυσσέα Γωνιάδη για την σκηνοθετική του επάρκεια.

Δείτε αποσπάσματα του έργου στο βίντεο:

 

 

Προηγούμενο άρθρο«Κιτρινόμαυρο» φιλικό: Άρης Παλαιοχωρίου – Άρης Θεσσαλονίκης Κ17 1-1 (δηλώσεις)
Επόμενο άρθροΑνέκδοτο: Την μπέρδεψε