Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κος Προκόπης Παυλόπουλος

Με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Άξιος! Άξιος!» οι βουλευτές υποδέχθηκαν τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ορκίστηκε ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

prokop4

Τον κο Προκόπη Παυλόπουλο υποδέχθηκαν στην κεντρική είσοδο του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

prokop2

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπό βροχή κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και πρώην πρόεδροι της Βουλής. Νωρίτερα ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε το ίδρυμα «Κ. Καραμανλής», όπου βρίσκεται ο τάφος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και κατέθεσε στεφάνι.

Αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανεργία των νέων καθώς όπως είπε είναι η μεγαλύτερη τροχοπέδη για την εξέλιξη του τόπου. Με δικά μας λάθη δεν αφήνουμε τις νεότερες γενιές να προσφέρουν. «Στην ουσία ο λαός δεν αξιοποιεί τις δυνατότητές του», και συνέχισε «Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά θα πρέπει να είναι κοινός και πιστεύω ότι αντιλαμβανόμαστε ότι ο αγώνας που δίνει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι για την Ευρώπη. Η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει την ίδια την Ευρώπη και την οδηγεί σε βήματα προς τα πίσω σε σχέση με τους πυλώνες που θεμελιώθηκε», ανέφερε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

prokop3

Τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνεχάρη ο προκάτοχος του, Κάρολος Παπούλιας, πλέκοντας το εγκώμιο του, λέγοντας ότι θα είναι ένας εξαιρετικός Πρόεδρος. Ο Κ. Παπούλιας στάθηκε και στο έργο που έχει μπροστά του ο Π. Παυλόπουλος, τονίζοντας του: «Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολο περίοδο, τα προβλήματα είναι πολλά και τα διακυβεύματα πολλά, πρωτίστως της εθνικής συνεννόησης. Υπηρετήσατε σε σημαντικά υπουργεία, υπήρξατε ένας εξαιρετικός δάσκαλος… ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κάρολος Παπούλας προσφωνώντας τον νέο Πρόεδρο.

«Η μεγάλη τιμή έχει μετατραπεί σε μεγάλη ευθύνη οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε ώστε να βγει ο τόπος από την κρίση» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, «να καταπολεμήσουμε τις δύο μάστιγες, τη φτώχεια και την ανεργία και κυρίως την ανεργία νέων» πρόσθεσε και έκανε λόγο για έναν δύσκολο αγώνα, κοινό όλων των πολιτικών δυνάμεων, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη. «Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά θα πρέπει να είναι κοινός και πιστεύω ότι αντιλαμβανόμαστε ότι ο αγώνας που δίνει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι για την Ευρώπη. Η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει την ίδια την Ευρώπη και την οδηγεί σε βήματα προς τα πίσω σε σχέση με τους πυλώνες που θεμελιώθηκε».

 

 

Προηγούμενο άρθροΔράσεις εικονικής επιχείρησης Γυμνασίου Πλατέος PALP BEAUTY
Επόμενο άρθροΕφ. ΕΘΝΟΣ για την άτυχη μαθήτρια Νατάσα: Επτά ζωές από μια μεγάλη καρδιά. Δείτε το δημοσίευμα