Ορκίσθηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης

Πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

orkomos3

Τα περισσότερα μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, ενώ δώδεκα μέλη ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

proedrow-k-tsipras-2

Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες.

orkomos5

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι Πάνος Καμμένος, Τρ.Αλεξιάδης, Π.Κουρουμπλής, Τέρενς Κουίκ, Έλενα Κουντουρά, Γ.Αμανατίδης, Χρ.Σπίρτζης, Θ.Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Δημ.Καμμένος, Δημ.Παπαγγελόπουλος και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Δημ.Παπαγγελόπουλος. Τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

orkomos2

Δεν ορκίστηκαν σήμερα ο κ. Δημήτρης Μάρδας διότι εκκρεμεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση της θέσης του υφυπουργού Εξωτερικών και ο κ. Γιάννης Μουζάλας αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής επειδή απουσίαζε στις Βρυξέλλες.

orkomos6

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Διαβάστε τα ονόματα
Επόμενο άρθροΚαινούριο αθλητικό υλικό στην Ακαδημία Μπάσκετ ΑΘΛΟΣ – Αγιασμός για την νέα αγωνιστική περίοδο