Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Stage One Accelerator από το Επιμελητήριο Ημαθίας

Σε μια διαρκή περίοδο επιχειρησιακής αδράνειας στο μεγαλύτερο μέρος της αγοράς και εκτεταμένης ανεργίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας σε συνεργασία με το Innovation Farm (www.innovationfarm.eu) ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα StageOne Accelerator,  για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικής δράσης.

Ο σκοπός του εγχειρήματος  που ακούει στο όνομα Stage One Accelerator ήταν να αναδείξει καινοτόμες ιδέες, με απλά λόγια να παράγει επιχειρήσεις δικτυώνοντας παράλληλα τις νεοφυείς ομάδες με επενδυτές. Το πρόγραμμα περιλάμβανε μεταξύ άλλων την τελειοποίηση του σκεπτικού (business concept), το Concept Plan, καθοδήγηση σε απαραίτητα θέματα όπως Διοίκησης, Οικονομικών, Marketing, Τεχνολογίας, Έρευνα Αγοράς, τον καθορισμό της στρατηγικής εισόδου στην Αγορά και προετοιμασία για Pitching (ταχεία και ακριβής παρουσίαση) ενώπιον επενδυτών.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά διάφορα project από χώρους της Αγροδιατροφής, Υπηρεσιών, Τεχνολογίας κ.α.,  που τελικά μέσα από μια δαρβινική διαδικασία παρουσίασαν τα σκεπτικά τους σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο το Σάββατο 16-4-2016.

Η λογική του προγράμματος StageOne Accelerator ενσωματώνει καθαρόαιμη επιχειρηματική σκέψη για την αποφυγή βολικών επιλογών, όπως επιδοτούμενα προγράμματα που συνήθως  ωραιοποιούν τις προβλέψεις για την επιτυχία, ενώ ωριμάζει τις ιδέες μέσα από μια εντατική διαδικασία με σκοπό την γρήγορη επιτυχία ή εγκατάλειψη του σκεπτικού, όταν αυτό δεν κρίνεται βιώσιμο.

Οι «επιταχυντές» όπως ο StageOne και κατά κόσμον Startup Accelerators, αποτελούν μια διεθνή και αναγνωρισμένη πρακτική για την ενδυνάμωση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

 

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινές λαμπάδες & εποχιακά λουλούδια από « ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ » & ΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΒέροια: Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων (βίντεο-φωτό)