Ολοκληρώθηκε η κυβίστηση – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Να λοιπόν, που όσα δεν μπόρεσε να καταφέρει καμιά άλλη κυβέρνηση, τα κατάφερε μόλις σ’ ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση της Αριστεράς με τον ακροδεξιό συνοδοιπόρο της.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Και «κόφτης» δαπανών που Γ. Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπαδήμος και Σαμαράς ηρνούντο και υπερταμείο τεράστιων αποκρατικοποιήσεων και προστασία στο πελατειακό σύστημα με την επιβολή των μεγαλύτερων φόρων που υπάρχουν σε κράτος της Ευρώπης.

Η αλήθεια είναι ότι όσα ψηφίστηκαν χθες βράδυ στη Βουλή, δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από τις πολιτικές κυβιστήσεις μιας κυβέρνησης που ψηφίστηκε επειδή προεκλογικά είπε τόσα ψέματα, όσα καμιά άλλη στην σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Μιας κυβέρνησης που πλέον είναι σαφές ότι επεδίωκε την ανάληψη της εξουσίας, την παραμονή της σ’ αυτή πάση θυσία και την εδραίωση ενός καθεστωτικού κομματικού κράτους.

Μιας κυβέρνησης που έφτασε στο σημείο να επιλέξει τη διάλυση της Μεσαίας και Αγροτικής τάξης με την επιβολή τόσων φόρων, αντί να προτιμήσει την άλλη επιλογή που είχε, δηλαδή τη μείωση του κράτους και των δαπανών του.

Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, ολοκλήρωσε τη μεγάλη κυβίστηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ότι είχε κάνει κι ο Ανδρέας Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Μόνο που τότε ήταν άλλες οι συνθήκες, το δανεικό αλλά κι επιδοτούμενο χρήμα έρρεε άφθονο κι ο Ανδρέας –όσο κι αν από αυτόν ξεκίνησε η μεγάλη καταστροφή- είχε άλλο πολιτικό βεληνεκές από τον Αλέξη Τσίπρα. Και άλλης ποιότητας στελέχη.

Όσα ακολουθήσουν στο εγγύς και απώτερο μέλλον στον τόπο, δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτά στην ελληνική κοινωνία, παρά μόνο στους τίτλους των εφημερίδων και στις συζητήσεις των καναλιών.

Η μείωση των συντάξεων και η υπέρμετρη φορολογία θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες ακόμη και σ’ εκείνους που είχαν ακόμη μια σχετική άνεση στο να τα βγάζουν πέρα.

Κι αυτό θα φανεί ακόμη περισσότερο – θα κορυφωθεί ίσως- το φθινόπωρο.

Η αλήθεια είναι ότι οι συνεχείς κυβιστήσεις του πρωθυπουργού και του ακροδεξιού μορφώματος που συγκυβερνά, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στους κύκλους των δανειστών, αφού γνωρίζουν ότι με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση και αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα από αυτά που τώρα συμβαίνουν και περνούν από τη Βουλή δεν θα μπορούσε να γίνει.

Όμως, μια άλλη αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας στο εσωτερικό του τόπου.

Δεν μπορεί να γοητεύει πια.

Δεν μπορεί να περνά αβρόχοις ποσί τα ψέματα, τις ουτοπίες και τις ψευδαισθήσεις του.

Η κοινωνία ξέρει και θα μάθει συντόμως περισσότερο, ότι το τίμημα της αυταπάτης και της εξαπάτησης είναι βαρύτατο.

Από το «κούρεμα» του χρέους, την κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και το σκίσιμο των Μνημονίων, φτάσαμε στο «ναι σε όλα» και μάλιστα με βαρύτατο τίμημα.

Το θέαμα, χθες βράδυ στη Βουλή,  των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ακροδεξιού μορφώματος που συγκυβερνά, όπου ψήφισαν αυτά στα οποία αντιτίθονταν και έκτισαν πολιτικές καριέρες, ήταν εξόχως εξοργιστικό…

Και το είδε όλη η Ελλάδα.

Δυστυχώς, η ελληνική περιπέτεια συνεχίζεται χωρίς φως στην άκρη του τούνελ…


 

Σημ.:  Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special  Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»).
Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.

 

Προηγούμενο άρθροΜε τα μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής κατεύθυνσης, ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Θεατρική παράσταση στην Μονή Λαζαριστών- Δηλώστε συμμετοχή
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.