Οι Ροδακινοπαραγωγοί της Κεντρ. Μακεδονίας στη Μόσχα για συνεργασία στις εξαγωγές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ροδακινοπαραγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και παραγωγών άλλων εξαγώγιμων φρούτων θα επισκεφθεί την ερχόμενη  εβδομάδα τη Μόσχα, προκειμένου να συζητήσει με τη ρωσική πλευρά τρόπους για την πραγματοποίηση εξαγωγών χωρίς την τυπική άρση του ρωσικού εμπάργκο.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους των παραγωγών ο υπουργός  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Β. Αποστόλου.

 Εταιρεία

Στις προτάσεις που είναι υπό συζήτηση περιλαμβάνεται η ίδρυση μιας  ρωσικής  εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία  και θα αναλαμβάνει την εισαγωγή των προϊόντων  στη ρωσική αγορά, αναθέτοντας για λογαριασμό της τη συσκευασία των προϊόντων στις ελληνικές μονάδες.

Όπως διευκρίνιζαν στο «Έθνος» εκπρόσωποι των παραγωγών που συμμετείχαν στη σύσκεψη, οι εξαγωγές των φρούτων στη ρωσική αγορά  δεν μπορούν να γίνονται χύδην, γιατί πρόκειται για προϊόντα ευαίσθητα τα οποία μπορούν να καταστραφούν κατά τη μεταφορά. Στις προτάσεις που διατυπώνονται σε περίπτωση που υπάρξει τελική συμφωνία για μεν τα ροδάκινα είναι οι συσκευασίες  να μην ξεπερνούν τα δέκα κιλά, ενώ πολύ μικρότερες πρέπει να είναι οι συσκευασίες για προϊόντα ακόμη πιο ευαίσθητα, όπως τα κεράσια  , τα βερίκοκα κ.λ.π.

Προέλευση: Εφ. «ΕΘΝΟΣ» 15-4-2015

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Αλεξάνδρειας για τη ρίψη αποβλήτων
Επόμενο άρθροΑπαγόρευση αλιείας σε ποταμούς, παραπόταμους, χειμάρρους και λοιπά ρέοντα ύδατα της ΠΚΜ