Οι μαθητές του Γυμνασίου Πλατέος συναντούν το συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη

Το Γυμνάσιο Πλατέος υποδέχτηκε και φιλοξένησε την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 το συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Διαβάζοντας δημιουργικά: Λέσχη Ανάγνωσης Γυμνασίου Πλατέος», που συντόνιζαν οι καθηγήτριες Γκουντρουμπή Ελένη και Μουρατίδου Μελίνα.

Ο κ. Σκαμπαρδώνης συναντήθηκε στο χώρο του σχολείου με την ομάδα των μαθητών, που από την αρχή της χρονιάς ασχολήθηκε με την μελέτη του έργου του και ιδιαίτερα με τα διηγήματά του: «Μάτι φώσφορο κουμάντο γερό», «Η ψίχα της μεταλαβιάς», «Η στενωπός των υφασμάτων», «Πάλι κεντάει ο στρατηγός», «Ακριανή λωρίδα», «Μεταξύ σφύρας και Αλιάκμονος», «Περιπολών περί πολλών τυρβάζω» και «Νοέμβριος».

Έτσι, με την επίσκεψη του συγγραφέα τους δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν απευθείας μαζί του, να του εκφράσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, να του θέσουν ερωτήματα και να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί.

Η εκδήλωση που διήρκεσε περισσότερο από δυο ώρες κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων εξαιτίας της άνεσης, του επικοινωνιακού χαρίσματος και της γοητευτικής προσωπικότητας του συγγραφέα και εξαιτίας της δίψας των παιδιών για καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση.

Προηγούμενο άρθροΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Τα στοιχεία, αναδεικνύουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στον τομέα των φορολογικών ελέγχων”
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Άφιξη προσφύγων – Αργά το βράδυ εισήλθαν στο στρατόπεδο