Οι ευχές μας και οι προσευχές μας να επιστρέψει νικήτρια της ζωής η 17χρονη μαθήτρια

Στο νοσοκομείο της Ιταλικής πρωτεύουσας  St. Eugenio συνεχίζει να νοσηλεύεται η 17χρονη μαθήτρια συμπολίτισσά μας, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από τον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου της Ρώμης  Cristoforo Colombo.

 Σύμφωνα με τους Ιταλούς γιατρούς η κοπέλα υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική  επέμβαση για την αφαίρεση εγκεφαλικού αιματώματος και αμέσως μετά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου η αναπνοή της υποστηρίζεται μηχανικά.

Η 17χρονη μαθήτρια ήταν σε σχολική πενθήμερη εκδρομή με την τάξη της στην Ιταλική πρωτεύουσα. Τα υπόλοιπα παιδιά   εχθές το απόγευμα επέστρεψαν στην Αλεξάνδρεια.  Με εντολή της Εισαγγελίας της Ρώμης η Ιταλική αστυνομία διεξάγει έρευνες για την εξακρίβωση των αιτιών του τραγικού αυτού συμβάντος.

Οι ευχές όλων μας και οι προσευχές μας ας γίνουν η δύναμη που θα βοηθήσουν το άτυχο κορίτσι να επιστρέψει κοντά μας ακμαίο και δυνατό. Τα υπόλοιπα τουλάχιστον αυτήν την στιγμή περιττεύουν…

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε από την imerisia.gr

«Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της μαθήτριας ανακοίνωσε και το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η μαθήτρια νοσηλεύεται από χθες τα μεσάνυχτα σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, καθώς φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η 17χρονη χειρουργήθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γονείς της, ήδη, έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ενημερώνει το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας και σημειώνει ότι τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παιδείας και Εξωτερικών, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη και τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου.

Το υπουργείο Υγείας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και αναφέρει ότι με όποιο τρόπο χρειαστεί θα συμβάλει ώστε να αποκατασταθεί η υγεία της νεαρής μαθήτριας και να υποστηριχθούν η οικογένειά της, οι συμμαθητές της και οι συνοδοί καθηγητές.

“Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι με τη μαθήτρια και τους γονείς της. Θα διερευνήσουμε στη συνέχεια, υπηρεσιακά, κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το ατύχημα, μιλώντας και με τους καθηγητές, που ήταν συνοδοί στην εκδρομή” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Χρήστος Σκούπρας».

Προηγούμενο άρθροΓΑΣ Αλεξάνδρεια μπάσκετ: Φιλικό τεστ στην Κρύα Βρύση, το Σάββατο στο Άσπρο.
Επόμενο άρθροΜελίκη: Προβλήματα στις αγροτικές εκτάσεις από τις συνεχείς βροχοπτώσεις (φωτό)