Νορβηγοί επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων»

Και τι δεν έχει γραφεί για την θαλάσσια περιοχή που περικλείεται στο τρίγωνο Φλόριντα – Βερμούδες – Πουέρτο Ρίκο. Περισσότερο υποστηρίζονταν η άποψη ότι εκεί υπάρχει κάτι το εξωγήινο και όποτε ήθελε εξαφάνιζε πλοία ή αεροπλάνα, αλλά και σταματούσε την ροή του χρόνου.

Νορβηγοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αρκτικής έχουν βάσιμα στοιχεία, ώστε να πιστεύουν ότι πίσω από το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων» κρύβονται μεγάλες υποθαλάσσιες εκρήξεις, εξαιτίας της ύπαρξης τεραστίων ποσοτήτων μεθανίου.

Μεγάλη απογοήτευση θα έχουν οι ανά την υφήλιο συνομωσιολόγοι αν ισχύει η ανωτέρω άποψη των Νορβηγών επιστημόνων, ενώ παράλληλα θα καταρριφθούν όλες οι θεωρίες που κατά καιρούς βγήκαν στη δημοσιότητα για το επονομαζόμενο Τρίγωνο του Διαβόλου.

Επίσημες αναφορές για εξαφανίσεις:

1 – Τον Αύγουστο του 1800 τα πλοία των ΗΠΑ «Πίνεριγκ» με 90 άτομα πλήρωμα και το «Ινσάρτζεντ» με 350 άτομα πλήρωμα εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων χωρίς να βρεθεί κάποιο ίχνος τους.

2 – Στις 5 Δεκεμβρίου του 1945 εξαφανίστηκαν  πέντε αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα τύπου «Άβεντζερ» και ένα υδροπλάνο τύπου «Μάρτιν Μάρινερ».

Κατά καιρούς έχουν εξαφανιστεί και άλλα πλοία μικρά ή μεγάλα στο περιβόητο τρίγωνο, ενώ οι ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί εκεί υπολογίζονται στις 8.000 περίπου.

Σύμφωνα με τους Νορβηγούς ερευνητές υπάρχουν στην περιοχή τεράστιοι υποθαλάσσιοι κρατήρες στα δυτικά της θάλασσας του Μπάρεντς και είναι πιθανότατα η αιτία γιγαντιαίων εκρήξεων μεθανίου, ικανών να βυθίσουν από μικρά έως μεγάλα πλοία.

Πάντως οι Νορβηγοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν τον ερχόμενο Απρίλιο 2016 την θεωρία τους  στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημόνων.

Προηγούμενο άρθροΓεώργιος Ουρσουζίδης: Ερώτηση για ενίσχυση Αστυνομικής δύναμης
Επόμενο άρθροΙΚΑ: Βεβαίωση Συντάξεων για Φορολογική χρήση έτους 2015