Μια τρύπα στο νερό! – Άρθρο του Δημήτρη Χριστούλια

Το κράτος δεν θα μπορέσει να εισπράξει περισσότερα έσοδα, αυξάνοντας τους φόρους. Την στιγμή μάλιστα που τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 30%. Την στιγμή που και αυτοί που εργάζονται πληρώνονται με καθυστέρηση πολλών μηνών.

dimitris_christoulias
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑΣ – Δημοσιογράφος της REALnews

Και έρχεται το κράτος και φορολογεί όποιον έχει… την τύχη να παίρνει πάνω από 650 ευρώ τον μήνα. Με βάση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για ετήσια εισοδήματα από 9.100 έως και 27.000 ευρώ θα υπάρξουν, επιβαρύνσεις από 8 έως και 176 ευρώ. Οι συντελεστές φορολόγησης εισοδήματος, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και αυτοί που αφορούν τα εισοδήματα από ενοίκια ενώ μειώνεται ενώ το αφορολόγητο όριο μειώνεται από τα 9.545 στα 9.090 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι αποκτούν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και επιχειρηματική δραστηριότητα θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, αφού το άθροισμά τους οδηγεί στη φορολόγησή τους με υψηλότερο συντελεστή και με δεδομένο ότι η έκπτωση του φόρου μειώνεται από τα 2.100 στα 2.000 ευρώ.

Η λύση για να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και όχι η αύξηση των φόρων. Αλλά η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, θέλει δουλειά. Ενώ η υπερφορολόγηση των πολιτών που δεν μπορούν να αποκρύψουν ούτε ένα ευρώ, είναι η εύκολη λύση. Κανείς δεν έχει καταλάβει ότι οι έντιμοι πολίτες, που πλήρωσαν όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, άδικους και υψηλούς φόρους, τώρα έχουν γονατίσει… Μια τρύπα στον νερό θα κάνει η κυβέρνηση με το νέα φορολογικά και ασφαλιστικά νομοσχέδια που προωθεί. Και θα έρθει μετά από λίγους μήνες, να μας πει ότι το πρόγραμμα απέτυχε… Και για άλλη μια φορά οι θυσίες των Ελλήνων θα έχουν πέσει στο κενό…

Προηγούμενο άρθροΤαξίδι στο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜA!! (Μέρος 1ο) – (του Κώστα Κρεμμύδα)
Επόμενο άρθροΠότε ξεκινούν οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ