Με 178 ψήφους η Βουλή ενέκρινε την διενέργεια δημοψηφίσματος

Μετά από μία γεμάτη με ένταση συνεδρίαση της Βουλής εγκρίθηκε από την ολομέλεια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, με πλειοψηφία 178 ψήφων υπέρ και κατά 120 ψήφους. Τώρα θα αποφασίσει  άμεσα ο λαός αν θα γίνει δεκτή ή θα απορριφθεί η πρόταση των θεσμών για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.

Την πρόταση υπερψήφισαν  οι βουλευτές της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων από τη συμπολίτευση, καθώς και η Χρυσή Αυγή. Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά.

 Παράλληλα το  ΚΚΕ κατέθεσε  τη δική του πρόταση δημοψηφίσματος.

Αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Βουλή αναμένεται  τώρα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ώστε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για την απόφαση του Σώματος.  Ο κ.  Προκόπης Παυλόπουλος, αφού παραλάβει τα πρακτικά, θα προχωρήσει στην υπογραφή της απόφασης  για την διενέργεια  δημοψηφίσματος.

Η έγκριση της πρότασης απαιτούσε την ψήφο 151 βουλευτών. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αριθμεί  162 βουλευτές, δηλαδή ομ ΣΥΡΙΖΑ έχει 149 και  13 οι ΑΝΕΛ.

Αξίζει  να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διάφοροι χαρακτηρισμοί που κατά διαστήματα το κλίμα  ακραία δυναμιτίστηκε.

Προηγούμενο άρθροΠ.Ν. Αράχου: Με ενισχυμένη νέα Διοίκηση και στόχο τη διάκριση στην Α1 (φωτο)
Επόμενο άρθροΦΙΛΙΠΠΟΣ Μελίκης , κατανομή αξιωμάτων του νέου ΔΣ