ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΣΚΑΝΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ERASMUS +ΚΑ1

 

λο1λο2

 

 

 

 

 

Μετά την έγκριση του προγράμματος «Mαθησιακής κινητικότητας εκπαιδευόμενων και προσωπικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» με κωδικό αριθμό 2015-1-EL01-KA102-013466 και τίτλο «Από το Σταφύλι στο Κρασί και την Αγορά», δεκαπέντε επιλεγμένοι μαθητές της Γ΄ τάξης και δύο συνοδοί καθηγήτριες του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος θα μετακινηθούν στην Τοσκάνη Ιταλίας και θα διαμείνουν για τους σκοπούς του προγράμματος για δύο (02) εβδομάδες (από 17/09/2016 έως 02/10/2016) στην περιοχή του Castagneto Carducci της επαρχίας του Λιβόρνο, στην Τοσκάνη Ιταλίας.

Το σχέδιο για τους μαθητές έχει χαρακτήρα επιμορφωτικό αλλά και πρακτικής εφαρμογής των γνώσεών τους. Στα πλαίσια της δράσης αυτής,  θα υπάρξει παρακολούθηση διαλέξεων και πραγματοποίηση επισκέψεων και πρακτικής άσκησης σε σύγχρονες επιχειρήσεις παραγωγής αμπελιού/κρασιού. Τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες μαθητές θα είναι ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε όλα τα στάδια από την καλλιέργεια, την μεταποίηση μέχρι το μάρκετινγκ των προϊόντων που αφορούν το αμπέλι και το κρασί, καθώς και ανάπτυξη προσωπικών, κοινωνικών, διαπολιτισμικών, γλωσσικών και τεχνικών δεξιοτήτων και προσωπική εξέλιξη.

Επιπλέον, θα αποκτήσουν και δύο εργαλεία τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την πιστοποίηση των αποκτηθέντων μαθησιακών αποτελεσμάτων. Το Έγγραφο κινητικότητας Europass και το Βιογραφικό Europass. Τα δυο αυτά έγγραφα μαζί με τις βεβαιώσεις που θα αποκτήσουν στο τέλος της δράσης, θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον τους οι μαθητές σαν εφόδια για την εύρεση εργασίας.

Το κόστος διαμονής, διαβίωσης, ασφάλισης, κατάρτισης, πολιτιστικών επισκέψεων, μετακινήσεων και διάδοσης αποτελεσμάτων της δράσης θα καλυφθεί εξ΄ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ERASMUS +

Ελπίζουμε στην πραγματοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί από την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος και ευελπιστούμε στην επιστροφή της ομάδας, πλήρους εμπειριών και γνώσεων.

Ο Δ/ντής του 1ου Ε. Κ. Βέροιας           Η υπεύθυνη επικοινωνίας

       Χασιώτης Νικόλαος                           Τσαχουρίδου Παναγιώτα

 

                                          Η συνοδός

                                     Ψιψίκα Αικατερίνη

 

Προηγούμενο άρθροΤο ψέμα του ΥΠΕΣ για τους δημοσίους υπαλλήλους & και το κόστος τους – Γράφει ο Μανώλης Γραφάκος
Επόμενο άρθροΗμερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του ΣΔΕ Νάουσας στην Πιερία