Κιλκίς: Έξι λεωφορεία με 340 πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν έως τώρα από την Ειδομένη.

Κιλκίς: Έξι λεωφορεία με 340 πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν έως τώρα από την Ειδομένη. «Απολύτως ομαλά» εξελίσσεται η διαδικασία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά έξι λεωφορεία με συνολικά 340 πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν αναχωρήσει μέχρι στιγμής από τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης με προορισμό δομές φιλοξενίας, περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Πρόσφυγες-Ειδομένη
Μεταφορά των προσφύγων από την Ειδομένη σε κέντρα φιλοξενίας -Μια οικογένεια προσφύγων μεταφέρει τα υπάρχοντά της κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα κοντά στο χωριό της Ειδομένης, – Βόρεια Ελλάδα, 24 Μαΐου 2016. Η μεταφορά των προσφύγων από την Ειδομένη στα κέντρα φιλοξενίας που ξεκίνησε την Τρίτη. Όλοι οι πρόσφυγες θα έχουν μεταφερθεί στις επόμενες δέκα ημέρες. Όλη η επιχείρηση θα είναι μια ομαλή διαδικασία μετεγκατάστασης και όχι μια σαρωτική αστυνομική επιχείρηση. EPA / Γιάννης Κολεσίδης EPA / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης

Τα περισσότερα λεωφορεία κατευθύνονται προς τη Σίνδο και την εκεί δομή που έχει δημιουργηθεί σε πρώην βιομηχανική εγκατάσταση.

Η διαδικασία μετεγκατάστασης εξελίσσεται «απολύτως ομαλά», σύμφωνα με την Αστυνομία.

Στον καταυλισμό της Ειδομένης βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα περί τους 8.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Μίκης, οι συγγνώμες κι ο πολιτικά αυτιστικός λαός… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΣτις 21/6 ξεκινά το 2ο «Veria Basketball Camp» με την υπογραφή του Κώστα Τσαρτσαρή.