Κατερίνα Στανίση Μια γνήσια λαική φωνή στην πόλη μας Αποκλειστική συνέντευξη στον Έμβολο

Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΙΣΗ

Όλη η ιστορία του ελληνικού λαικού τραγουδιού γύρω από ένα όνομα… Ο Στέλιος Καζαντζίδης την είχε χαρακτηρίσει «από τις αυθεντικότερες λαικές τραγουδίστριες της Ελλάδας», ο Κραουνάκης «σαν την γνησιότερη λαική ελληνίδα τραγουδίστρια» και ο Κώστας Ζουράρις «σαν ιέρεια του λαικού τραγουδιού». ΄

Έχει συνεργαστεί με τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Απόστολο Καλδάρα, τον Θανάση Πολυκανδριώτη, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Τάκη Σούκα, τον Σπύρο Γιατρά, τον Νίκο Καρβέλα, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Γιάννη Πάριο.

IMG_20151222_082015

Ο «Μυστικός μου έρωτας» του συνθέτη Τάκη Μουσαφίρη, την καθιέρωσε αφού έγινε αμέσως χρυσός και οι συναυλίες της  με τον Γιώργο Νταλάρα της «χάρισαν» το πολυπλατινένιο cd «Τα τραγούδια μου».

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον πολυχώρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ μας έδωσε αποκλειστική συνέντευξη για να την γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα!

Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το τραγούδι?

Το τραγούδι, το είχα «μέσα μου»…Γεννήθηκα στην Νάουσα και με τους γονείς μου «αναζητήσαμε» μια καλύτερη τύχη στην Γερμανία, στην Νυρεμβέργη και αργότερα σε άλλες πόλεις. Σε ηλικία μόλις 15 ετών άρχισα να τραγουδάω. O συνθέτης Nicolson ήταν ο άνθρωπος που με προέτρεψε να ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι. ΄Ηταν ο καλός μου άγγελος, σταθμός για την ζωή μου.

Πότε ήρθατε στην Ελλάδα?

Στα 18 μου γύρισα στην Ελλάδα και η πρώτη μου εμφάνιση έγινε στην Λάρισα που με τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Πασχάλη Τερζή…από τότε το «ταξίδι» μου στο χώρο του πενταγράμμου ήταν πάντα ανοδικό με μεγάλα ονόματα, ονόματα θρύλους της γνήσιας λαικής μουσικής.

IMG_20151205_105405Πιστεύω ότι είστε χορτάτη, από δόξα, από επιτυχία χρόνια. Τώρα τι σας γεμίζει χαρά ?

΄Ενας περίπατος στην φύση. Η νύκτα είναι απαιτητική, θέλει θυσίες, τώρα μου αρέσει να κάνω πράγματα που στερήθηκα…Μου αρέσει να χαίρομαι και το σπίτι μου, τα ταξίδια τα χόρτασα, τώρα με κουράζουν θα έλεγα…όμως όταν πρόκειται να τραγουδήσω στο αγαπημένο μου κοινό τα ξεχνάω όλα και «..τρέχω». Μου αρέσει επίσης να ακούω ύμνους θρησκευτικούς από το ραδιοφωνικό σταθμό ecclesia.gr. Η προσευχή μου δίνει δύναμη, ελπίδα, ελευθερία. ΄Εχω έρθει κοντά στον Θεό και είμαι χαρούμενη, ήρεμη.Η ψυχή μου έχει γαληνέψει. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε απομακρυνθεί από τις πραγματικές αξίες της ζωής…έχουμε ξεφύγει με λίγα λόγια…μου αρέσει να εμβαθύνω μόνο στα ουστικά πράγματα πια.

Μην μου πείτε ότι ασχολείστε και με την μαγειρική?

Και βέβαια. Με ξεκουράζει…Αγαπώ να μαγειρεύω και να φροντίζω για τους δικούς μου ανθρώπους. Κάθε μέρα σχεδόν η κατσαρόλα μου «κοχλάζει»…Τα σαρμαδάκια είναι το καλύτερό μου. Μου αρέσει στην κουζίνα μου να χρησιμοποιώ την κόκκινη πιπεριά και το πράσο.

Φτιάχνετε και πίτες?

Όπως ξέρετε στην περιοχή που γεννήθηκα, στην καρδιά της Μακεδονίας, μαθαίνουμε από μικρές να φτιάχνουμε πίτες άρα και εγώ φτιάχνω νοστιμότατες.

Τι άλλο σας αρέσει ?

Να διακοσμώ το σπίτι μου και να επιλέγω μαζί με τον αγαπημένο μου σχεδιαστή τον Πάρι Βαλταδώρο, που είναι ταλαντούχος και τα ρούχα του πολύ προσεγμένα, έχουν φινέτσα, μιλάνε …

Θα ήθελα να μας πείτε ποιοι είναι οι άνθρωποι που σας βοήθησαν πραγματικά στην ζωή σας και στην καριέρα σας?

Χαίρομαι πραγματικά που μου κάνουν για πρώτη φορά αυτή την ερώτηση. Πραγματικά σας ευχαριστώ. Είναι τρεις οι άνθρωποι σταθμοί στην καριέρα μου και στην ζωή μου. Ο Νικόλας, Nicolson, ο ατζέντης που με ανακάλυψε στην Γερμανία. Δυστυχώς δεν ζει πια και τα τελευταία χρόνια είχε γίνει μοναχός στην Πάτμο. Ο συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης που αν και δεν βλεπόμαστε τόσο συχνά, τον ευχαριστώ και δημόσια που υπάρχει στην ζωή μου. Ο Κόσμάς Μενιδιάτης, της Φαντασίας, που με στήριξε «στα εύκολα και στα δύσκολα». Σε αυτούς τους ανθρώπους έχω τεράστια εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη.

Από τις πιο πρόσφατες δουλειές σας ?

Φέτος με τον Τζίμη Πανούση «έγραψε» η «Υγιεινή Διαστροφή και συνεχίζω με επιλεκτικές περιοδείες και νέα τραγούδια όπως το «Κάτι Αγκαλιές» του Σωτήρη Αγραφιώτη και στίχους του Φώντα Θεοδώρου.

001_2

 Πως νοιώθετε που θα εμφανισθείτε για πρώτη φορά στην Αλεξάνδρεια, που είναι δίπλα στην πόλη που γεννηθήκατε?

Χαρά, μεγάλη χαρά άλλωστε είναι η πρώτη φορά και τα εισιτήρια είναι sold out από πολλές ημέρες…

Πότε φεύγετε από την Αλεξάνδρεια?

Αύριο πρωί για την Κρήτη και μετά Αθήνα, θα συμμετάσχω σε κάποιο σχήμα που θα συζητηθεί.

Σας ευχαριστούμε

Και εγώ. Χρόνια Πολλά στους διαδικτυακούς φίλους του embolos.gr.

Προηγούμενο άρθρο2η Μέρα στην Αστερούπολη και το γλέντι καλά κρατεί!!!! Βίντεο – φωτο
Επόμενο άρθροΝίκος Ζιώγαλας: Τι είπε στον Έμβολο – βίντεο