Ιταλία: 75χρονη έκλεψε και αντί να την συλλάβουν πλήρωσαν οι αστυνομικοί. Μια Ελληνική περίπτωση πριν χρόνια.

Συγκλονίζει η περίπτωση μιας 75χρονης γιαγιάς στην Ιταλία, η οποία μπήκε σε ένα σούπερ μάρκετ και έκλεψε τέσσερις συσκευασίες καραμέλες.

Ένας υπάλληλος αντιλήφθηκε την κλοπή και ειδοποίησε την αστυνομία. Η αστυνομία ανέκρινε την γηραιά γυναίκα η οποία τους είπε πως έκλεψε τις καραμέλες για τις δώσει στα εγγόνια για τις γιορτές των Χριστουγέννων, επειδή  είχαν εξαντληθεί  τα χρήματα από τη σύνταξη των 400 ευρώ που την χορηγεί το Ιταλικό κράτος.

Οι αστυνομικοί αφού διαπίστωσαν ότι η γιαγιά ήταν ειλικρινής πλήρωσαν οι ίδιοι το ποσό που αντιστοιχούσε για τις καραμέλες και την άφησαν ελεύθερη.

Με την ευκαιρία της Ιταλίδας γηραιάς γυναίκας θα σας περιγράψω και μια Ελληνική παρόμοια περίπτωση που είχε συμβεί την δεκαετία του 2000. Ήταν παραμονές Χριστουγέννων και στα τότε πλαίσια των καθηκόντων μου είχα επισκεφθεί το πολυδύναμο Αστυνομικό Τμήμα της Τούμπας Θεσσαλονίκης για ευχές. Βρισκόμουν στο Τμήμα Ασφαλείας όταν άνδρες του τμήματος συνέλαβαν μια νεαρής ηλικίας Βουλγάρα γιατί είχε κλέψει από σούπερ μάρκετ 3 πακέτα μπισκότα και δύο πακέτα κουλουράκια.

Όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έκλεψε από πείνα, πλήρωσαν οι ίδιοι την αξία των προϊόντων, την φόρτωσαν με γλυκά και άλλα τρόφιμα και την άφησαν ελεύθερη. Αυτά έγιναν μπροστά μου και διοικητής ασφαλείας του ΑΤ Τούμπας ήταν τότε ο κ, Δημήτριος Μπουραζάνας σημερινός Αστυνομικός Δ/ντής Θεσσαλονίκης και Αξιωματικός Υπηρεσίας ο τότε ανθυπαστυνόμος Τακουτής Διαμαντής συνταξιούχος σήμερα.

Έτσι να τα λέμε αυτά γιατί οι πλειονότητα των Ελλήνων Αστυνομικών θα έκανε το ίδιο.

Δείτε το βίντεο από την τηλεόραση του ALPHA:

 

Προηγούμενο άρθροΑκαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας: Ευχές – βίντεο
Επόμενο άρθροΑστερούπολη στο Πλατύ: «Οι μικροί ηθοποιοί ήταν καταπληκτικοί ενώ οι μεγάλοι διασκέδασαν με ζωντανή μουσική»