Ισχυρός σεισμός χτύπησε την Λευκάδα – 2 νεκροί και τραυματίες

Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ χτύπησε σήμερα Τρίτη το πρωί την Λευκάδα  με δύο γυναίκες να χάνουν τη ζωή τους στο Πόντι Βασιλικής και το Αθάνι.

Τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λευκάδας. Πρόκειται για δύο αγόρια   12  και 10 ετών αντίστοιχα, μια γυναίκα 88 ετών από το χωριό leyk-seismΠινακοχώρι, και έναν άνδρα 46 ετών από τη Λευκάδα.

Ψυχραιμία συνιστά σε όλους τους κατοίκους του Ιονίου ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

«Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι σε όλο το Ιόνιο γιατί τα κτίρια και οι υποδομές αντέχουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτή την ώρα, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, μηχανικοί της Περιφέρειας είναι στη Λευκάδα και έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους, αρχικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέχρι αυτή την στιγμή έχουν επιβεβαιωθεί υλικές ζημιές σε παλιές κατοικίες  και διάφορες άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις. Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται.

Επίσης ζημίες προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο κυρίως εξαιτίας κατολισθήσεων νότια της Λευκάδας. Το νοσοκομείο Λευκάδας εξυπηρετεί αυτή την ώρα μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ γιατροί του νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής προκειμένου να το ενισχύσουν.

Η καταγραφή του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού σεισμολογικού Ινστιτούτου, αναφέρει ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας και το εστιακό βάθος ορίζεται στα 2 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,1 Ρίχτερ και 5,6 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΚ Ευθύμιο Λέκκα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

Προηγούμενο άρθροΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΒΟΛΕΪ ΝΕΑΝΙΔΩΝ – Ήττα ..απειρίας στην Κατερίνη.
Επόμενο άρθροΔΤ Ανακοίνωση γραφείων ΔΗΜΑΡ και Θ. Θεοχαρόπουλου στη Βέροια