Παρασκεύασαν το μεγαλύτερο κουλούρι Θεσσαλονίκης το οποίο περικύκλωσε συμβολικά τον Λευκό οι αρτοποιοί της πόλης εχθές Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Το αγαπημένο αρτοσκεύασμα, σήμα κατατεθέν της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, είχε συνολικό μήκος 150 μέτρα και ήταν το μεγαλύτερο κουλούρι που έχει κατασκευαστεί στον κόσμο.
Για το σκοπό αυτό εργάστηκαν, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ομάδες και μέλη του Σωματείου Αρτοποιών “Προφήτης Ηλίας”, οι οποίοι χρησιμοποίησαν συνολικά 700 κιλά αλεύρι και 250 κιλά σησάμι. Το κουλούρι παρουσιάστηκε σε ειδική εξέδρα που είχε στηθεί περιμετρικά του Λευκού Πύργου και στη συνέχεια μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη των “Μύλων Κρήτης” και της εταιρείας Αφοι Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, οι οποίοι ήταν και οι χορηγοί των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του κουλουριού.
Η δράση στόχευε, μεταξύ άλλων, στην επιβεβαίωση της εντοπιότητας του κουλουριού, η ιστορία του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη της Θεσσαλονίκης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: