Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ (βίντεο – φωτο)

Anna Katahana
Της ανταποκρίτριάς μας Άννας Καταχανά

Πλήθος κόσμου έφτασε στην πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη  εχθές 02/07/2015 για να δείξει την στήριξή του στην παραμονή της Ελλάδος στην Ευρώπη.

Εξέχουσες προσωπικότητες μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μπουτάρης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, κ. Αχιλλέας Ζαπράνης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Πρύτανης Περικλής Μίτκας εξήγησαν γιατί οι Έλληνες επιλέγουμε να ψηφίσουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη.

P70203702

Έγιναν σαφείς αναφορές στην αντισυνταγματικότητα του Δημοψηφίσματος για τον λόγο και με τον τρόπο τον οποίο διενεργείται καθώς επίσης και παρουσίασαν τα επιχειρήματα για την επιλογή στο ΝΑΙ που σημαίνει άμεση επιλογή της παρουσίας μας στην Ευρώπη και τη Ευρωζώνη.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι μίλησαν για την ανάγκη της ενότητας ανάμεσα στους Έλληνες ανεξάρτητα με την έκβαση του δημοψηφίσματος.

 Για την απόφαση της κυβέρνησης να διατάξει τις περιφέρειες να μην μεταδίδουν αποτελέσματα για το δημοψήφισμα ο Περιφερειάρχης κος Απόστολος Τζιτζικώστας αντέδρασε λέγοντας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα μεταδώσει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για να διασφαλίσει το ακέραιο της βούλησης των πολιτών όλης της Μακεδονίας.

Δείτε στο βίντεο την ομιλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κου Αχιλλέα Ζαπράνη:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

P7020365777 IMAG17814 IMAG17432 IMAG17282 IMAG16732 IMAG16531

Προηγούμενο άρθροΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ σε μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ στην Νάουσα
Επόμενο άρθρο«ΑΘΛΟΣ CAMP 2015 με guest star τον Μιχάλη Γιαννακίδη» (φωτο–βίντεο–δηλώσεις)