Η πλήρη πρόσβαση της εφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς είναι η ταφόπλακα των τραπεζών.

Pet
Γράφει ο Πέτρος Μ. Κεφαλάς

Στα πλαίσια της ολοκληρωτικής καταστροφής του Ελληνικού λαού ο οποίος κυριολεκτικά καταπίνει αβίαστα και φαντασιώνεται ότι ζει σε δημοκρατικό πολίτευμα, οι ψευτοδημοκράταροι που τον κυβερνούν κάνουν ακόμα μια εισβολή στην προσωπική ζωή του καθενός άνευ αδείας του λαού.

Ο κάθε προϊστάμενος ΔΟΥ όποτε του καπνίσει, θα εισβάλει – παραβιάζει άνευ αδείας οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό οποιουδήποτε πολίτη. Κάθισαν λοιπόν οι ανίδεοι «φωστήρες» και νομοθέτησαν την πλήρη και άμεση πρόσβαση στα στοιχεία κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμενων κατά τον έλεγχο, από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, την Οικονομική Αστυνομία, τον Οικονομικό Εισαγγελέα τον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς και την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Αυτό προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, όπου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και αφορά την επέκταση και τροποποίηση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών.

Καλά θα κάνει το κράτος να πατάξει την φοροδιαφυγή όχι με εισβολές στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, αλλά με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο θα ισχύει σε μόνιμη βάση και δεν θα αλλάζει κάθε τρεις μέρες ανάλογα με τις εισπρακτικές ανάγκες και ορέξεις της κάθε κυβέρνησης. Η δε πάταξη της φοροδιαφυγής να ξεκινήσει από όλους που χρημάτισαν βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί από το 1975 και μετά και σε όλους αυτούς που διορίστηκαν από τις κυβερνήσεις σε κυβερνητικές θέσεις, π.χ. διοικητές οργανισμών κλπ.

Και με αυτό που κάνουν τώρα τι περιμένουν; Ούτε την φοροδιαφυγή θα πατάξουν ούτε στα ταμεία του κράτους θα εισρεύσει μετρητό. Αντίθετα με την πράξη τους αυτή, να εισβάλουν όποτε γουστάρουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, διαλύουν την τελευταία σταγόνα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις τράπεζες και θέτουν αμετακίνητη ταφόπλακα στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Από την άλλη πλευρά οι τράπεζες της Βουλγαρίας, της Τουρκίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας ήδη τρίβουν από χαρά τα χέρια τους γιατί οι οικονομίες του λαού θα οδηγηθούν προς αυτές. Έτσι οι οικονομίες των γειτονικών μας κρατών θα βιώνουν ημέρες ανάπτυξης σε αντίθεση με την Ελληνική που θα βυθίζεται ακόμα περισσότερο στο τέλμα.

Από εδώ και πέρα ποιος θα τολμήσει να καταθέσει τις οικονομίες του σε Ελληνική τράπεζα όταν θα γνωρίζει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τις χάσει για ψύλλου πήδημα; Το υπουργείο οικονομικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης θα λειτουργήσει καταλυτικά στην επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, μειώνοντας τόσο τον χρόνο διενέργειας των ελέγχων όσο και το διοικητικό κόστος αυτών. «Η ολοκλήρωση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που έχει προταχθεί ως εθνικός στόχος από την ελληνική Πολιτεία» τονίζει το υπουργείο.

Μέχρι σήμερα μπορούσε ο εισαγγελέας να άρει το απόρρητο όποτε ήταν αναγκαίο ενός τραπεζικού λογαριασμού, τώρα οι νομοθέτες με το νέο μέτρο υφαρπαγής των οικονομιών του λαού, δίνουν το δικαίωμα σε κρατικούς υπαλλήλους όποτε θέλουν να εισβάλουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς και να υπεξαιρούν μετρητά κατά το δοκούν. Χρωστάς δηλαδή στην εφορία 500 ευρώ, μη σκας, η εφορία είναι συν δικαιούχος στον λογαριασμό σου, θα τα σηκώνει μόνη της χωρίς να σε ρωτάει. Με απλά λόγια το κράτος γίνεται συν δικαιούχος σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Υπάρχει κάποιος στη χώρα που εμπιστεύεται σήμερα το κράτος ώστε να το δεχτεί αβίαστα συν δικαιούχο στην περιουσία του;

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το κατάπτυστο αυτό μέτρο αν αφορούσε πράγματι τους φοροφυγάδες θα αποτελούσε μια καλή αρχή. Οι απαίδευτοι όμως θεωρούν φοροδιαφυγή και τα χρέη μιας επιχείρησης προς το δημόσιο, μη λαμβάνοντας την καταστροφή που συντελείται στην αγορά υπαιτιότητα των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, όπου οι επιχειρήσεις δεν έχουν καθόλου ρευστότητα ούτε για την μισθοδοσία των υπαλλήλων τους. Η τεραμπάιτ άγνοια που έχουν με την πραγματικότητα είναι άξια κλινικής ψυχιατρικής μελέτης.

Τελευταία άκουσα και έναν στοίχο που δηλώνει την επιφύλαξη του λαού απέναντι στο κράτος:

                                                                          «Όλα τα λεφτά στο στρώμα, στο ταγάρι,

                                                                            παρά ο νταβατζής το κράτος να τα πάρει».

Και μη χειρότερα Θεέ μου…..

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακή Επίδειξη Πολεμικών Τεχνών από τον Βασίλη Παπαδόπουλο !! (φωτό-βίντεο)
Επόμενο άρθροΣτο πλευρό της Εθνικής μας οι προπονητές του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια!! (φωτό)