Η κυβέρνηση στηρίζει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Εγγυήσεις από τον υπερ-υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Παναγιώτη Λαφαζάνη έλαβαν οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία ζάχαρης και οι τευτλοπαραγωγοί.

Zahareos2
Το εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας

Από το βήμα της Βουλής ο κος Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: «Σκοπός της κυβέρνησης είναι η στήριξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και των Ελλήνων παραγωγών από τη Φθιώτιδα μέχρι τον Έβρο… Η κυβέρνησή μας θα κάνει μια μεγάλη στροφή προς την πρωτογενή παραγωγή. Προτεραιότητά μας είναι πιστοποιημένα αγροτικά και αλιευτικά προϊόντα με εξαγωγικό προσανατολισμό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Lafazan
Ο κος Παναγιώτης Λαφαζάνης στηρίζει εργαζόμενους στην ΕΒΖ και τευτλοπαραγωγούς.

Παράλληλα ο υπουργός διαβεβαίωσε στους εργαζόμενους και τευτλοκαλλιεργητές, ότι θα αναζητηθούν τρόποι, ώστε να εξέλθει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης το ταχύτερο δυνατόν από το καθεστώς εκκαθάρισης, θα εξασφαλιστεί η λειτουργία της και θα διατεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για πληρωθούν τα οφειλόμενα σε εργαζόμενους, αγρότες και στους υπόλοιπους που εργάζονται στην τευτλοσυγκομιδή.

Όσο για την Τράπεζα Πειραιώς, που είναι η πιστώτρια της εταιρείας, διαβεβαιώθηκε  ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα καθώς το ελληνικό δημόσιο είναι μέτοχος στην εν λόγο τράπεζα.

Η ηγεσία του υπουργείου διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται από την τελευταία καμπάνια ( περίπου 7,5 εκ. ευρώ), ενώ άμεσα θα χρηματοδοτηθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Βιομηχανίας Ζάχαρης και θα προχωρήσει και η ανακοίνωση των τιμολογίων για τη νέα χρονιά.

Επίσης δόθηκε η υπόσχεση ότι φέτος εκτός από το εργοστάσιο του Πλατέος, θα λειτουργήσουν  και τα εργοστάσια  Ορεστιάδας και Σερρών.

Προηγούμενο άρθροΥΠ. ΟΙΚ.: Εξόφληση σε 100 δόσεις όλων των χρεών του 2014 προς το δημόσιο
Επόμενο άρθροΤο φυσικό βιάγκρα που μπορούν να το πίνουν όλοι άφοβα. Δείτε ποιο είναι…