Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου στον ΣΚΑΪ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ «ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» ΣΤΟΥΣ Γ. ΝΤΣΟΥΝΟ ΚΑΙ ΧΡ ΚΟΥΤΡΑ

Εάν έχει αλλάξει η στάση του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ για παραίτηση του κ. Μουζάλα:

Δεν έχει αλλάξει καθόλου η στάση των ΑΝΕΛ. Στην Κ.Ο ο Πρόεδρος ζήτησε τις απόψεις όλων όπως πάντα. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και καταλήξαμε ομόφωνα. Για εμάς υφίσταται ζήτημα Μουζάλα. Δεν είναι θέμα προσώπου – ο κ. Μουζάλας μπορεί να είναι εργατικός με ταπεινό προφίλ και με συνέπεια. Υφίσταται ζήτημα γιατί είναι Υπουργός της κυβέρνησης.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί. Είναι υπουργός ελληνικής κυβέρνησης και είναι σαν να αναγνωρίζει de facto τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία». Είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να ζητούμε οι ΑΝΕΛ την παραίτησή του.

Οι ΑΝΕΛ υιοθετούμε μια υπεύθυνη στάση τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός είναι στις Βρυξέλλες και ενόψει του ταξιδιού του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ και δεν θα τορπιλίσουμε σε περίοδο αιχμής της κρίσης του μεταναστευτικού και τις προσπάθειες διαπραγμάτευσης. Με την επιστροφή του Πρωθυπουργού το ζήτημα θα λυθεί, θα τελειώσει.

Εμείς ζητάμε εντόνως και επιμόνως την παραίτηση του κ. Μουζάλα. Είπαμε ξεκάθαρα μέσω του Προέδρου μας ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ. Εάν δεν το καταλαβαίνει είναι δικό του θέμα. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι χάριν της προσπάθειας που γίνεται από αυτή την κυβέρνηση οι δικοί μας υπουργοί είχαν το σθένος να παραιτηθούν.  Θα πρέπει και ο κ. Μουζάλας να τηρήσει μια υπεύθυνη στάση και να αναλάβει την ευθύνη για όσα είπε.

Ο κ. Καμμένος μίλησε με τον Πρωθυπουργό χθες βράδυ και αποφάσισαν  ότι σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή θα κρατήσουν υπεύθυνη στάση. Οι ΑΝΕΛ έχουμε αποδείξει ότι δεν κοιτάξαμε ποτέ το κομματικό συμφέρον, αλλά το εθνικό. Έτσι και τώρα κοιτάμε το εθνικό συμφέρον.  Σε μικροπολιτικές δεν θα εμπλακούμε.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί ήδη έχουν  χάσει τον ύπνο τους ενόψει της συζήτησης την προσεχή Τρίτη για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει αυτή η συζήτηση.

Με την επιστροφή των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου από το εξωτερικό η κυβέρνηση θα δείξει ποια θα είναι η νέα πορεία η οποία θα κλείσει και την 4ετία.

Για τους ΑΝΕΛ είναι σαφές, όπως έχει πει και ο κ. Ζουράρις, ότι όταν παραχωρούμε όνομα παραχωρούμε έδαφος. Είμαστε κάθετοι για το ζήτημα του ονόματος. Το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουμε μια διεθνή προσπάθεια για να λήξει θετικά αυτή η ιστορία.

Θέσαμε το θέμα τόσο έντονα γιατί κάποιοι από την αντιπολίτευση και το εξωτερικό νόμιζαν ότι θα μπορούσε να παραβλεφτεί η απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσον αφορά το θέμα του ονόματος. Εμείς θα τους θυμίσουμε και αυτήν την απόφαση και τα τρία εκατομμύρια υπογραφές με πρωτοβουλία Χριστόδουλου.

Για το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης δυσπιστίας από την αξιωματική αντιπολίτευση κατά του κ. Μουζάλα:

Ας το τολμήσουν. Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι προφανώς υιοθετούν το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να ξεχάσει σε δέκα χρόνια τι έχει γίνει, αλλά οι ΑΝΕΛ δεν θα το ξεχάσουμε ούτε σε δέκα, ούτε σε εκατόν δέκα χρόνια. Ας τολμήσουν. Υπάρχει και η ιστορία. Να θυμίσω ότι στο Βουκουρέστι  την ώρα που ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας έθετε βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κάποιοι προσπαθούσαν να προχωρήσουν σε άλλες οδούς. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να σιωπά. Αυτό συνιστά πρόκληση.

Προηγούμενο άρθροΑνέκδοτα: 1 Επιλογή – 2 Θα πήγαινε πάλι
Επόμενο άρθροΑποσπάσματα συνέντευξης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στον ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3