Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου στην 1η Διεθνή Έκθεση φρούτων και λαχανικών Freskon 2015.

 Συνομίλησε με τους συνεταιριστικούς παράγοντες για τη φετινή παραγωγή, τις εξαγωγικές προοπτικές και το ρωσικό εμπάργκο.

Επίσκεψη στην 1η Διεθνή Έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών Freskon 2015, η οποία διεξήχθη για ένα τριήμερο, από 23 έως 25 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου.

froso-venus

Στην έκθεση συμμετείχαν συνεταιριστικές οργανώσεις αλλά και ιδιώτες που ασχολούνται με την εμπορία των φρούτων και λαχανικών και οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εισαγωγείς από διάφορες χώρες, κυρίως από τη Β. και Αν. Ευρώπη, την Κίνα και Σαουδ. Αραβία, κλείνοντας σημαντικές συμφωνίες για τη φετινή παραγωγή τους.

Η κα Καρασαρλίδου, κατά την επίσκεψή της στην έκθεση, περιόδευσε σε όλα τα περίπτερα των ημαθιωτών εκθετών και συνομίλησε με τους συνεταιριστικούς παράγοντες για τη φετινή παραγωγή και τις εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις με την ευχή να αρθεί το ρωσικό εμπάργκο και να ανοίξει πάλι η μεγάλη ρωσική αγορά για τα αγροτικά μας προϊόντα. «Η Διεθνή Έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών Freskon 2015 αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στο χώρο της εμπορίας και προβολής των αγροτικών μας προϊόντων.

froso-gianakaki

Εύχομαι να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια με μεγαλύτερη συμμετοχή και να καθιερωθεί ως η σημαντικότερη έκθεση φρούτων και λαχανικών της περιοχής μας, οι δε αγροτικοί και συνεταιριστικοί μας φορείς να επιτύχουν σημαντικές συμφωνίες προς όφελος των αγροτών και της τοπικής μας οικονομίας», δήλωσε η κα Καρασαρλίδου.

Προηγούμενο άρθροΓλέντι ανόδου της ΑΕ Αλεξάνδρειας (φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ: Μαθαίνω πρώτες βοήθειες για εμένα, αλλά και να τις προσφέρω όπου χρειαστεί…