Η απελπισία του να είσαι μαθητής στην Ελλάδα…

Στην Ελλάδα φορτώνουν στους μαθητές περισσότερα από όσα μπορούνε να αντέξουν. Το σύστημα κουράζει διδάσκοντες και διδασκόμενους με λιγοστά ενδιαφέροντα, που έχει ως αποτέλεσμα να βαριούνται οι μαθητές το σχολείο.

Ο Γιαν είναι Φιλανδός. Μαθητής της δευτέρας λυκείου, σε ένα δημόσιο λύκειο (ιδιωτικά δεν υπάρχουν στην χώρα του) στο Ελσίνκι.

Η Βανέσα είναι Ελληνίδα. Μαθήτρια της τρίτης Λυκείου, στο δημόσιο του Χολαργού. Συνομιλούν στο ίντερνετ. Η Βανέσα, έκπληκτη, ανακαλύπτει ότι ο συνομήλικος της έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, ελάχιστη πίεση, κανένα άγχος για την μαθητική του ζωή και για την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο κι ότι το σχολείο του- δημόσιο- έχει μέχρι και μικρό στούντιο τηλεόρασης για να κάνουν το μάθημα δημοσιογραφίας!

Κι όμως, αυτός ο «χαλαρός» νέος, που πιέζεται ελάχιστα από το σχολείο και βασανίζεται σπάνια από τον βραχνά των εξετάσεων, φοιτά σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που έρχεται σταθερά πρώτο στον κόσμο, με βάση τις αξιολογήσεις του ΟΟΣΑ, ενώ εκείνη, που βασανίζεται δέκα και δώδεκα ώρες την ημέρα σε σχολείο και φροντιστήριο και την πνίγει το άγχος, ζει σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που είχε αξιολογηθεί στην 28η θέση από τις 30 υπό εξέταση χώρες του ΟΑΣΑ το 2006!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=RtcAPxh-NQs

Προηγούμενο άρθροI am HELLENE – ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ – Ένα βιντεάκι που αξίζει να το δείτε!!!
Επόμενο άρθροΠλατύ: Συμμετοχή του αθλητή καράτε Ματθαίου Δεμπρόπουλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε στη Γερμανία!