Ζαχαρούλα Τσιριγώτη: Η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας

Όσοι ξέρουμε την Αντιστράτηγο πλέον Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εξέλιξή της οφείλεται καθαρά στην εργατικότητα της  και στο άμεμπτο ήθος της.

Στις κρίσεις του Συμβουλίου της ΕΛΑΣ η υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου. Επίσης στον βαθμό του αντιστράτηγου, για την κάλυψη των κενών θέσεων, προάγονται εκτός από την Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και άλλοι τρεις  υποστράτηγοι, ο μέχρι χτες Γενικός Διευθυντής Αττικής, Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο οποίος είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο νέος υπαρχηγός του Σώματος, ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος και  ο Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Από την πλευρά της η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη διετέλεσε προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων και είχε την ευθύνη του επιχειρησιακού συντονισμού των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Τον Οκτώβριο του 2015 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον αυστριακό καγκελάριο Φάιμαν επισκέφθηκαν την Λέσβο. Εκεί η υποστράτηγος τότε Ζαχαρούλα Τσιριγώτη αφού έκανε την ενημέρωσή της είχε ένα σύντομο διάλογο με το πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος την ευχαρίστησε λέγοντας: «Θέλω να σε ευχαριστήσω για όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα για το μεταναστευτικό και όσα συνεχίζεις να κάνεις».

Οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία συνεχίζονται με τις κρίσεις των ταξιάρχων.

Προηγούμενο άρθροΒεβαιώσεις αναγνώρισης πληρωμών για τους επενδυτές του ΠΑΑ
Επόμενο άρθροΜαθητικοί Αγώνες-Τελικός Βόλεϊ: Πρωταθλήτρια η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας! (φωτό-βίντεο)