ΕΤΚ – Μάριο Ντράγκι εκβιάζει και απειλεί την Ελλάδα και τις τράπεζές της

Φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι απείλησε να διακόψει την χρηματοδότηση προς τις Ελληνικές Τράπεζες, μια απειλή που υποκρύπτει την ολοσχερή καταστροφή των Ελληνικών τραπεζών.

Από την άλλη πλευρά ο Φινλανδός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ  Ε. Λικάνεν εκτόξευσε μια απειλητική προειδοποίηση προς τη χώρα μας βασικά στοχεύοντας της ελληνικές τράπεζες. Δήλωσε ο Ε. Λικάνεν:

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σταματήσει τον δανεισμό προς τις ελληνικές τράπεζες, εάν δεν υπάρξει συμφωνία που θα κρατήσει εν ισχύ το πρόγραμμα διάσωσης.

Παράλληλα με το πρόγραμμα διάσωσης, η ΕΚΤ έχει κατ΄ εξαίρεση επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να έχουν πρόσβαση στην ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας, παρά το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν υποβαθμισμένα στην κατηγορία «junk», καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργικότητα του τραπεζικού της συστήματος.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις της να αναιρέσει έναν αριθμό μεταρρυθμίσεων- από αποκρατικοποιήσεις, ως τις περικοπές του κατώτατου μισθού- τις οποίες ανέλαβε η Ελλάδα ως αντάλλαγμα για το (κυρίως) ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης, ύψους 240 δισ. ευρώ. Αυτή η διένεξη, πρέπει να λυθεί με κάποιον τρόπο, διαφορετικά δεν θα έχουμε την δυνατότητα να παρατείνουμε την ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.

Η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της- οδηγούμενοι από την ΕΕ- πλέον βρίσκονται σε αντιπαράθεση, αναφορικά με το τρέχον πρόγραμμα το οποίο λήγει τον Φεβρουάριο».

Και όλα αυτά συμβαίνουν μετά από την σύγκρουση  του υπουργού οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον τροϊκανό   Ντάισελμπλουμ….

Ποιος είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Ο Μάριο Ντράγκι (ιταλικά: Mario Draghi), γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου 1947 στη Ρώμη, είναι Ιταλός οικονομολόγος και τραπεζικός. Ανέλαβε τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την 1η Νοεμβρίου του 2011, αντικαθιστώντας τον Ζαν-Κλωντ Τρισέ. Στο παρελθόν διετέλεσε Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας από τον Ιανουάριο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2011.

Συμπεριλήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.

Προηγούμενο άρθροΠοια ΙΧ αυτοκίνητα απαλλάσσονται τέλη κυκλοφορίας
Επόμενο άρθροΔήμος Αλεξάνδρειας: Παραίτηση Ισαάκ Χαλκίδη από αντιδήμαρχος