«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ»: Αλαλούμ στο ασφαλιστικό. Δεν έχουν επαφή με το περιβάλλον…

Συνεδρίασαν οι «σοφοί» για να βρούνε λύσεις στο ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας και αντί να βρούνε λύσεις απλά εκτέλεσαν τις εντολές των αδηφάγων δανειστών.

geliografia-33

Λύση θα ήταν αν κατάφερναν να πάνε την κατώτατη σύνταξη στα 750 τουλάχιστον ευρώ μειώνοντας ταυτόχρονα τα χρόνια συνταξιοδότησης. Τι έκαναν όμως οι «σοφοί»; Έκαναν ότι με ευκολία θα μπορούσε να κάνει ένας απόφοιτος τρίτης τάξης Δημοτικού σχολείου. Με πιο απλά λόγια η επιτροπή αυτή δε χρειαζόταν. Μπορούσε και ο υπουργός από μόνος του να μειώσει τις συντάξεις πείνας και αβεβαιότητας που δίδονται στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό. Προς τι ο θόρυβος της ασοφίας των «σοφών»; Η απόφαση τους είχε κάποιο ίχνος ορθοβουλίας; Είχε ορθοφροσύνη; Τι τέλος πάντων από την συνεδρίασή τους θα ωφελήσει τον λαό;

Οι «σοφοί» λοιπόν πρότειναν τα παρακάτω:

Σε ένα πόρισμα 31 σελίδων ή πάχους οριζόντιου μισού δακτύλου από την δωδεκαμελή επιτροπή προτείνονται:

1 Ένα ταμείο για όλους τους ασφαλισμένους:

Το ταμείο με την πάροδο του χρόνου θα μετεξελιχθεί σε Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Στο ταμείο αυτό θα περιλαμβάνονται :

α Η κύρια σύνταξη

β Η επικουρική σύνταξη

γ Το εφάπαξ

Παράλληλα προτείνονται ενιαίοι κανόνες για όλος χωρίς εξαιρέσεις:

α Ενιαία ποσοστά εισφορών

β Ενιαίος τρόπος υπολογισμού

2 Αναπροσαρμογή (μείωση) των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων.

α Θα επανακαθοριστούν 4 εκατομμύρια συντάξεων που τις λαμβάνουν 2,7 εκατομμύρια περίπου συνταξιούχοι.

3 Εισοδηματικά κριτήρια στην εθνική σύνταξη.

Η σύνταξη προτείνεται να χωριστεί σε δύο σκέλη:

1 Σε Εθνική

2 Σε Αναλογική

Η Εθνική Σύνταξη σύμφωνα με το σκεπτικό μπορεί να χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια ή θα χρηματοδοτείται από την φορολογία.

Η αναλογική θα είναι συνάρτηση με τις εισφορές του κάθε ασφαλισμένου οι οποίες θα καταλήγουν σε προσωπικό κουμπαρά χωρίς να καταλήξουν που θα κυμαίνεται το επιτόκιο.

Όπως και να έχουν τα πράγματα χιλιάδες συνταξιούχοι θα δούνε τις αποδοχές τους να μειώνονται κάνοντας τις συνθήκες διαβίωσής τους ακόμα χειρότερες.

Από την άλλη πλευρά οι άλλοι «σοφοί» που συνέταξαν το μνημόνια πιέζουν στο τελευταίο τους μνημόνιο να γίνει εξοικονόμηση 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για το 2015 450 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2016 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα υπάρχει μια τρύπα 700 εκατομμυρίων ευρώ η οποία θα καλυφθεί από τις μειώσεις των συντάξεων άνω των 1000€.

 

Προηγούμενο άρθροΑντώνης Φραγκάκης, εξαίρετος ιατρός αλλά και υπέροχος άνθρωπος!!!
Επόμενο άρθροΓέμισαν το γήπεδο ΑΘΛΟΣ και SHOOTERS Φλώρινας