Επιλέγουν ελληνικά προϊόντα – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Σύμφωνα με έρευνες το 85% των τουριστών πραγματοποιούν αγορές κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Μάλιστα, στην πλειονότητά του οι τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας με διάθεση να πραγματοποιούν αγορές.

dimitris_christoulias
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος Δημήτρης Χριστούλιας – Δημοσιογράφος στην REALnews

Επομένως, αναφέρεται σε έρευνα το ενθαρρυντικό μήνυμα για τις τοπικές εμπορικές αγορές ότι υπάρχει αρκετά μεγάλο δυνητικό καταναλωτικό κοινό. Μάλιστα 6 στους 10 τουρίστες αγοράζουν αυθόρμητα κάτι που τους αρέσει χωρίς να σκέφτονται το κόστος. Το 26% έχουν ορίσει ένα χρηματικό ποσό που μπορούν να ξοδέψουν και μόνο το 7% πραγματοποιεί αγορές μόνο στην περίπτωση που προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη στις διακοπές τους.

Το 32% των ξένων επισκεπτών στρέφονται στην αγορά ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και πολλοί από αυτούς γίνονται είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές των εγχώριων τροφίμων στις χώρες τους, με αποτέλεσμα να ενισχύονται και οι εξαγωγές. Οι τουρίστες πλέον έχουν στραφεί στα παραδοσιακά προϊόντα. Θέλουν να γευτούν τα καλύτερα προϊόντα που παράγει η ελληνική γη. Είναι, όμως πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τις ανάγκες των εκατομμυρίων τουριστών ανά χώρα προσέλευσης, ηλικία, εισοδηματική κατηγορία και να παρέμβουμε για να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες των εμπορικών καταστημάτων.

Τα εμπορικά καταστήματα στις τουριστικές περιοχές έχουν αναβαθμίσει ιδιαίτερα την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουν, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να καλύψουν και τις ανάγκες των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

 

 

Προηγούμενο άρθροΕμπορικός Συλ. Αλεξάνδρειας: Έναρξη προγραμμάτων Τεχνικού Ασφαλείας
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ