Επίσημη συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της π.Γ.Δ.Μ. στην Θεσσαλονίκη

Επίσημη συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον ομόλογό του Αρχηγό της Αστυνομίας της π.Γ.Δ.Μ. Goranco Savovski , στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις επί του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και θέματα καταπολέμησης του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος

Επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών και αναδείχτηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων, στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας

arh asty3

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (25-02-2016), στη Θεσσαλονίκη, επίσημη συνάντηση εργασίας του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον ομόλογό του, Αρχηγό της Αστυνομίας της π.Γ.Δ.Μ., Goranco Savovski .

Οι δύο Αρχηγοί συνοδεύονταν από αντιπροσωπείες ανώτατων Αξιωματικών, οι όποιοι προΐστανται ή εποπτεύουν Υπηρεσίες και περιοχές, που εμπίπτουν στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η Προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Θωμάς Σάνδρος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μάλλιος και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Ελλάδας στα Σκόπια.

Επίσης, από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών παρευρέθηκε ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ της Γ4 Διεύθυνσης Δικαιοσύνης – Εσωτερικών Υποθέσεων – Schengen Ιωάννης Πεδιώτης.

Από την πλευρά της π.Γ.Δ.Μ., συμμετείχαν ο επικεφαλής των Κεντρικών Αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας, Goran Gjorgjievski , ο επικεφαλής της Συνοριοφυλακής Marinko Kochovski , ο επικεφαλής αστυνομικός σύμβουλος για θέματα Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Boris Palcheski και η επικεφαλής του Γραφείου Προξενικών, Οικονομικών και Εμπορικών θεμάτων της π.Γ.Δ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, Maja Apostolova .

arh asty2Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις επί του προσφυγικού ζητήματος.

Τα λοιπά ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούν κυρίως στην εδραίωση διαύλων επικοινωνίας, μεταξύ των δύο χωρών, στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας, για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως στους τομείς της διακίνησης ναρκωτικών, της εμπορίας ανθρώπων και του διασυνοριακού εγκλήματος.

Επιπλέον, συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, τεχνογνωσίας και εκπαιδεύσεων στο αστυνομικό προσωπικό της π.Γ.Δ.Μ.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης συνάντησης, η οποία εκτιμάται ως ιδιαίτερα εποικοδομητική, κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία οι δύο πλευρές αναμένεται να αξιοποιήσουν με σκοπό την βέλτιστη διαχείριση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών και αναδείχτηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση και ενδυνάμωση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.

Προηγούμενο άρθροΕλεύθερη πρόσβαση ανασφαλίστων με ΑΜΚΑ και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στα νοσοκομεία
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου στο Μπλόκο Νησελίου και λήψη αποφάσεων.