Ενημέρωση αγροτών από την βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου ενημέρωνει τους αγρότες-παραγωγούς του νομού μας που επλήγησαν οι καλλιέργειές τους το 2012 από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιόνι, πλημμύρες), ότι ο ΕΛΓΑ δέχεται αιτήσεις χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης. Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ΕΛΓΑ αναφέρεται ότι:

 Μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ1280/Β/29-6-2015), η αριθμ. 84/64935/11-6-2015 Κοινή Υπουργική Απόφαση, «Ανάθεση στον ΕΛ.Γ.Α της υλοποίησης του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων: Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές  τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετός, χιόνι, χαλάζι και υψηλές θερμοκρασίες), κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος  2012.» Ο ΕΛ.Γ.Α. καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις, από την  Παρασκευή 17-7-2015 έως και τη  Δευτέρα 17-8-2015, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν το έτος 2012 από τα προαναφερόμενα αίτια, σύμφωνα με τις επιλέξιμες αναγγελίες του  επισυναπτόμενου  παραρτήματος.

Τονίζεται ότι οι ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο και στη φυτική παραγωγή, από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλα, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετός, χιόνι, χαλάζι και υψηλές θερμοκρασίες) μπορούν να ενισχυθούν μόνο όταν το κατώτατο όριο απωλειών υπερβαίνει το 30% σε επίπεδο Π. Ενότητας, με βάση τη μέση παραγωγή των ζημιωθέντων καλλιεργειών  κατά το έτος ζημιάς (2012) σε σύγκριση με τη μέση παραγωγή των προηγούμενων τριών ετών. Πληροφορίες στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ.

Επισυνάπτεται ο πίνακας αναγγελιών για την Ημαθία (περιοχές, αίτια και ημερομηνία καταστροφής).

Προηγούμενο άρθροΤηλεόραση 4Ε : Δορυφορική μετάδοση Πατριαρχικής Αγρυπνίας για Όσιο Παΐσιο
Επόμενο άρθροΛήξη του ΑΘΛΟΣ Camp (Γιάννης Κουζέλογλου – Απόστολος Τζελέτας) (φωτό – βίντεο-δηλώσεις)