Ενδιαφέρουσα Ημερίδα Ενημέρωσης από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας. (Βίντεο-φωτό)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον κόσμο του εμπορίου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή 28/2 το πρωί, στην  αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας.

Οργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, με ομιλήτες  τον κ. Χρήστο Θεοδοσίου (Φοροτεχνικός) και την Δήμητρα Γούναρη (Συντονίστρια ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ).

Από τον κ. Θεοδοσίου αναπτύχθηκε λεπτομερώς  το κεφάλαιο των ΕΣΠΑ και παρατέθηκαν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την κατανομή των μεριδίων χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κ.Μακεδονίας. Αναλύθηκαν επίσης οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι άνεργοι, προκειμένου να ενταχθούν  στα επιδοτούμενα προγράμματα. Επίσης παρείχε τεχνικές συμβουλές προς τους επιχειρηματίες για τη συλλογή θετικών μονάδων  υπέρ της ένταξής τους στα συγκεκριμένα  προγράμματα.

Κλείνοντας, απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες του ακροατηρίου, επιλύοντας άμεσα  τις απορίες του κοινού.

Ακολούθησε η παρουσίαση της κας Γούναρη, η οποία άρχισε επαινώντας την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για αυτή τη δραστηριότητα, που μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να αποδώσει στον τοπικό επιχειρηματία.

Τονίστηκαν ιδιαιτέρως τρία βασικά σημεία παροχής χρήσιμων υπηρεσιών του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

1ον: Το συμβουλευτικό πρόγραμμα υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

2ον: Το ηλεκτρονικό κατάστημα (μέσω διαδικτύου)  και

3ον: Το συμβουλευτικό πρόγραμμα ανέργων.

Δείτε το βίντεο από την ημερίδα:

Φωτογραφίες:

DSC00325DSC00324DSC07071DSC07091DSC07097DSC07093DSC07124DSC00330DSC07069DSC07064DSC07066DSC00335DSC07078

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσίασε το «Κώδικας Σπασίμπα ντα» στο Πλατύ. (βίντεο-φωτό)
Επόμενο άρθροΒόλεϊ παγκορασίδων: Εύκολη νίκη του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια. (Βίντεο – φωτό)