Εμπορικός Συλ. Αλεξάνδρειας: Παράταση για το πρόγραμμα ανέργων 18 – 24 ετών

Δράσεις Κατάρτισης, Συμβουλευτικής και Πιστοποίησης για   άνεργους  νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου» από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 Με την παρούσα, σας γνωστοποιούμε ότι η Πράξη «Δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφια προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 στο ΕΠ ««Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», πήρε παράταση μέχρι 8 Μαΐου 2016. 

     Η Πράξη αποσκοπεί στη συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 4.000 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε αντικείμενα του Λιανικού Εμπορίου και ο εφοδιασμός τους με τις κατάλληλες γνώσεις και μεθοδολογίες ώστε να επανενταχθούν απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στον κλάδο. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 380 ώρες (120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση).

    Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι γενικές προϋποθέσεις:

  1. Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1992 μέχρι και 31.12.1997.
  2. Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι
  3. Να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/ Δευτεροβάθμιας/ Μεταδευτεροβάθμιας/ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  4. Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.
  5. Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Στα κριτήρια επιλογής των ωφελουμένων περιλαμβάνονται: η διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας και το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα.

      Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν  έως τις 8 Μαΐου 2016 και ώρα 23:59:59 αίτηση συμμετοχής στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.esee-emporio.gr. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια.

Αντίστοιχα, στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις επιχειρήσεις που δύνανται να προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης στους ωφελουμένους, στον τομέα του Λιανικού Εμπορίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα δίνονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.esee-emporio.gr    και στον  Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας (τηλ. 2333025746).

  Με εκτίμηση

     ΤΟ Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ
Επόμενο άρθροΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Να συνεχιστεί το μέτρο άρσης ακινησίας οχήματος ή μοτοσυκλέτας με αναλογικά τέλη