ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΗΣΙΟΥ:2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015-2016

Φέτος, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 και για δεύτερη σχολική χρονιά, στο Δημοτικό σχολείο μας τελέσθηκαν δράσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, παρακολούθησαν προβολές για τη μυθολογική αφετηρία της επικράτησης του εθίμου της Ολυμπιακής φλόγας, τους Ολυμπιακούς αγώνες από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, καθώς και για τα Παραολυμπιακά Αθλήματα, ώστε να συνειδητοποιήσουν την αξία της συμμετοχής και των ίσων ευκαιριών στη ζωή και τον αθλητισμό.

d-sx-nisiou-1

Η μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας σε όλες τις ηπείρους της Γης, ήταν η επόμενη δράση μας. Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία στην αυλή του σχολείου, όπου κάθε τάξη-τμήμα συμβόλιζε ένα διαφορετικό σημείο του κόσμου, ώστε να αναγνωρίσουν τα παιδιά τη σημασία της Ολυμπιακής εκεχειρίας, μέσα από την αδελφοποίηση και τη συνεργασία των λαών.

d-sx-nisiou-2

Κατόπιν, το σχολείο μας, είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχθεί την ημέρα αυτή της γιορτής του αθλητισμού, τον κύριο Παντελίδη Ανδρέα. Ο κύριος Παντελίδης, διετέλεσε πολλές φορές πρωταθλητής Ελλάδος στις καταβάσεις (σλάλομ) σε αγώνες χιονοδρομίας και σε Διεθνείς αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι κορυφαίες στιγμές στην αθλητική του καριέρα, ήταν οι δύο συμμετοχές του στις Ολυμπιάδες του Σαράγιεβο (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) το 1984 όπου και ορίσθηκε σημαιοφόρος της Εθνικής ομάδας, και του Κάλγκαρυ (Καναδάς) το 1988. Στη συνέχεια, συμμετείχε και σε άλλους Ολυμπιακούς αγώνες ως προπονητής των Εθνικών Ομάδων.

d-sx-nisiou-4

Ο κύριος Παντελίδης, μίλησε στα παιδιά για την παγκόσμια συμμετοχή των αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες και τη σημασία της εκεχειρίας. Παρουσίασε και εξήγησε τη ζωή των αθλητών πριν και μετά τους αγώνες καθώς και την συναναστροφή μεταξύ τους μέσα στο Ολυμπιακό χωριό. Μας ενημέρωσε για την τιμητική θέση που έχει η συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη, μας παρουσίασε μετάλλια, ενθύμια Ολυμπιακών αγώνων, τις φανέλες που φορούν οι αθλητές όταν αγωνίζονται, αλλά και τη δάδα που κρατούν οι λαμπαδηδρόμοι για την μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας.

d-sx-nisiou-5

Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε τρία Παραολυμπιακά Αθλήματα, τα οποία οργάνωσαν οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας. Τα αθλήματα που διεξήχθησαν ήταν το Γκόλμπολ, η Άρση Βαρών σε πάγκο και η επιτραπέζια αντισφαίριση. Η συμμετοχή των παιδιών σε αυτά, ήταν μεγάλη, γεγονός που φανερώνει την αγάπη των παιδιών για όλα τα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των Παραολυμπιακών.

Τέλος, κατασκευάσθηκε γιγάντιο κολάζ από όλα τα παιδιά του σχολείου, που αφορούσε τους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και ότι άλλο τους έκανε εντύπωση εκείνη τη μέρα!

Η ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Νησίου Ημαθίας στο διαδίκτυο: http://dim-nisiou.ima.sch.gr/?page_id=27

 

 

Προηγούμενο άρθροΔημιουργώντας “Μετανάστες επιβίωσης”
Επόμενο άρθροΓευθείτε απίθανες γευστικές δημιουργίες στον πεζόδρομο του Πλατέος από την Ζαχαρούλα!!!