Δήλωση της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για το δημοψήφισμα

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου για το μεγάλο ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος :”Ο λαός έδειξε ότι δεν εκβιάζεται, στέκεται με ψηλά το κεφάλι στο πλευρό της κυβέρνησης”

 Για το αποτέλεσμα του (χθεσινού) δημοψηφίσματος και το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου δήλωσε τα εξής:

 44rrt23edrΤο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος αποτελεί μια νίκη της Δημοκρατίας και του Λαού μας. Ο λαός μας δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλήμματα. Ψήφισε υπέρ της Αξιοπρέπειας και της Περηφάνιας. Έδωσε ένα μάθημα σε όσους επιβουλεύονται τη λαϊκή κυριαρχία της χώρα μας. Έδειξε ότι δεν υποκύπτει, αλλά στέκει με ψηλά το κεφάλι στο δύσκολο δρόμο της διαπραγμάτευσης, στο πλευρό της κυβέρνησης για μια βιώσιμη λύση μακριά από λογικές λιτότητας που οδήγησαν την οικονομία μας σε βαθιά ύφεση, την κοινωνία μας στην εξαθλίωση και τη νεολαία μας στην ανεργία.

Από τους πρωτοπόρους νομούς η Ημαθία, με το εντυπωσιακό 65%, έστειλε και αυτή το δικό της βροντερό ΟΧΙ στη λιτότητα και τα σκληρά μέτρα των εταίρων μας. Ζήτησε να μπει ένα τέλος στον οικονομικό της μαρασμό. Ζήτησε να προχωρήσουμε σε μια νέα συμφωνία, να προχωρήσουμε σε αυτό που έχει ανάγκη ολόκληρη η χώρα, στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

 Με το Δημοψήφισμα, ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και αποτελεί κυρίαρχη αξία και επιλογή διεξόδου.

Απέδειξε επίσης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας, ότι όταν ένας λαός έχει πίστη και συλλογική συνείδηση, μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει ακόμα και τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Να συνεχίσει τη μάχη απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης. Να συνεχίσει τη μάχη ώστε να ξανασηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά.

 Ο δρόμος της διαπραγμάτευσης παραμένει δύσκολος. Ωστόσο με εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή μπορούμε να κερδίσουμε. Να απεγκλωβιστούμε από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και να πετύχουμε μια βιώσιμη συμφωνία με κριτήριο πάντα την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεταφορά των βαρών από τους αδύναμους στους οικονομικά ισχυρούς.

Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνηση. Αυτή τη βούληση εξέφρασε ο λαός μας με το μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Και ενωμένοι σαν μια γροθιά στο τέλος θα κερδίσουμε.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδος
Επόμενο άρθροΣτο πλευρό της Εθνικής μας οι ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ Αλεξάνδρειας!