Δήλωση της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου απαντώντας σε σχόλια στον ηλεκτρονικό τύπο για τη στάση των βουλευτών του νομού μας στις θέσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την Ποντιακή Γενοκτονία, δήλωσε τα εξής:

froso-karasarl76
Η δραστήρια βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Φρόσω Καρασαρλίδου

«Το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά από τις διάφορες ιστορικές έρευνες, ενώ η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή και ταυτίζεται με την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, που αναγνώρισε τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού το 1994 και ανακήρυξε τη 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης, όπως προκύπτει και από τις σχετικές αναφορές του αρχηγού του κόμματός μας Αλέξη Τσίπρα κατά την ημέρα αυτή ακόμη και πριν γίνει πρωθυπουργός.

 Υπενθυμίζω ότι ως βουλευτής είχα καταθέσει ως αναφορά στη Βουλή, την επιστολή της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας προς τον υπουργό Παιδείας, στην οποία υπογραμμιζόταν ότι είναι αδιανόητη η εξαίρεση του μοναδικού κεφαλαίου που αναφέρεται στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από την ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄Λυκείου. Η Διεθνοποίηση και η Διεθνής Αναγνώριση και Καταδίκη της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων από την Τουρκία, είναι χρέος και ηθική υποχρέωσή μας, προς τους χιλιάδες άταφους νεκρούς μας.

 Οι Πόντιοι τιμούμε την ιστορία μας επειδή τη γνωρίζουμε…  Αναγνωρίζουμε όμως ως βαθιά δημοκρατικοί πολίτες και το δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την άποψή του επιστημονική, δημοσιογραφική ή πολιτική.

 Η ανακίνηση των προσωπικών απόψεων του υπουργού Παιδείας αλλά και η πολιτική τους εκμετάλλευση, θεωρώ ότι στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε, ας μην επιτρέψουμε να διχασθούμε άλλη μια φορά για ένα θέμα για το οποίο και η Βουλή έχει πάρει θέση και κυρίως η συλλογική μας μνήμη».

Προηγούμενο άρθροΜαρμελάδα βατόμουρο
Επόμενο άρθροΚαλωσόρισμα των εκπαιδευομένων του Α’ κύκλου σπουδών στο Σ.Δ.Ε. Νάουσας