Γερμανία: Φ. Κάουντερ: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν μέρος της Γερμανίας, όμως το Ισλάμ όχι

«Οι μουσουλμάνοι αποτελούν μέρος της Γερμανίας, αλλά το Ισλάμ όχι», δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, υποστηρίζοντας ότι το Ισλάμ δεν έχει επηρεάσει την Γερμανία, ούτε ιστορικά ούτε πολιτιστικά.

Αναφερόμενος στην αμφιλεγόμενη δήλωση του πρώην Ομοσπονδιακού Προέδρου της χώρας Κρίστιαν Βουλφ, «Το Ισλάμ ανήκει στην Γερμανία», ο κ. Κάουντερ, μιλώντας στην Osnabrücker Zeitung, έκανε λόγο για δήλωση «καλοπροαίρετη» αλλά «ανακριβή». «Για να μην υπάρχουν όμως παρεξηγήσεις, οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι αποτελούν μέρος της Γερμανίας, δεν υπάρχει αμφιβολία», διευκρίνισε, ενώ επισήμανε ότι η θρησκεία του Ισλάμ δεν βασίζεται σε ένα ομοιογενές σύνολο διδασκαλιών. «Δεν υπάρχει ασφαλώς μόνο ένα Ισλάμ», τόνισε και πρόσθεσε ότι το Ισλάμ λαμβάνει και μορφές «τις οποίες δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε στην Γερμανία».

Αναφερόμενος στην στάση κομμάτων και οργανώσεων όπως η AfD και η Pegida, ο κ. Κάουντερ δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν απολύτως την ίδια θρησκευτική ελευθερία, όπως και οι πιστοί άλλων θρησκειών και τόνισε χαρακτηριστικά: «Για αυτό επιτρέπεται βεβαίως να χτίζουν τζαμιά με μιναρέδες», απαντώντας ουσιαστικά στην AfD, η οποία στο μανιφέστο της περιλαμβάνει και την απαγόρευση των μιναρέδων. Την ίδια ώρα ωστόσο, συνέχισε, ακόμη και η θρησκευτική ελευθερία έχει περιορισμούς και «δεν βρίσκεται ποτέ πάνω από το κράτος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΓεώργιος Ουρσουζίδης: Για τo ολοκαύτωμα της ηρωικής πόλης Νάουσας
Επόμενο άρθροΠέτρα Ολύμπου: Ένα καταφύγιο για τους Κούρδους Γεζίντι στην «αγκαλιά» του βουνού των θεών