ΓΕΛ Μακροχωρίου: Ημέρα μνήμης που δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς στην χώρα

Την Τετάρτη 13/4/2016 συμπληρώθηκαν δεκατρία χρόνια από την ημέρα που είκοσι ένας   μαθητές και μαθήτριες της  Α΄ τάξης  του ΓΕΛ Μακροχωρίου έχασαν άδικα τη ζωή τους στο τραγικότερο οδικό ατύχημα που συνέβη ποτέ στη χώρα μας. Ένα ατύχημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο και άλλαξε για πάντα τις προτεραιότητες στη ζωή και τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της καθημερινότητας  των κατοίκων  της τοπικής κοινωνίας .

 Η 13η του Απρίλη έχει κηρυχθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αποστόλου Παύλου, ως ημέρα μνήμης για τα 21 παιδιά που στερήθηκαν στα Τέμπη το αγαθό της ζωής  εξ αιτίας της ανθρώπινης εγκληματικής αδιαφορίας και αμέλειας.

Το Σχολείο μας θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των παιδιών πραγματοποίησε  την Τετάρτη 13/4/2016 μια σειρά εκδηλώσεων που περιελάμβαναν:

  1. Πρωινή λειτουργία και εκκλησιασμό των μαθητών.
  2. Επίσκεψη στους δύο χώρους κοίμησης  των αδικοχαμένων μαθητών/τριών  και τέλεση Τρισάγιου.
  3. Ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας για θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του Δημαρχείου του Μακροχωρίου, εισηγητής ήταν ο Υπαστυνόμος κ. Χονδραντώνης Αντώνιος τον οποίο η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Μακροχωρίου ευχαριστούν θερμά για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε σχετικά με την ανάγκη τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς .
  4. Αθλητικές εκδηλώσεις στο ΕΑΚ Μακροχωρίου με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου .

Προηγούμενο άρθροΠότε θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου
Επόμενο άρθροΕνημερωτική επίσκεψη μαθητών Γυμνασίων Δήμου Νάουσας στο 1ο ΕΠΑΛ Νάουσας