ΓΑΣ Αλεξάνδρεια – Μπάσκετ:«Ήττα σαν αρχαία τραγωδία, 71-57!»

VASIM33ok
Γράφει-Ρεπορτάζ: Βασίλειος Σιμόπουλος

                 Ως σύγχρονος Ορφέας, ο οποίος περιφρονώντας την οργή των μαινάδων του Δίου ανυποψίαστος βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη μυθολογία, έτσι και ο υπερόπτης  ΓΑΣ Αλεξάνδρεια, στο ίδιο γεωγραφικά μέρος, αψηφώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν ενός αγώνα μετά τις διακοπές των γιορτών απέναντι σε μία νεανική αλλά άκρως επικίνδυνη ομάδα τον ΓΑΣ Βαφύρας (όπως πολύ προφητικά ο Έμβολος φώναζε προ ημερών), πλήρωσε με μια βαριά και οδυνηρή ήττα, εκτός προγράμματος και κοινής λογικής.

02sd
Εικόνα: Οι Μαινάδες σκοτώνουν τον Ορφέα

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι η ομάδα της Αλεξάνδρειας δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον αναμενόμενο ενθουσιασμό από τους γηπεδούχους, ενώ από την άλλη οι παίχτες του ΓΑΣ αναλωνόταν σε ένα ψυχοφθόρο και κουραστικό παιχνίδι που εξελισσόταν πόντο-πόντο. Το γεγονός αυτό σε βάθος χρόνου αποδείχτηκε θετικό για τους νεαρούς παίχτες του Βαφύρα που πίστεψαν στη νίκη, ενώ στην ομάδα της Αλεξάνδρειας κυριαρχούσε όλο και περισσότερο ο εκνευρισμός ο οποίος οδήγησε σε πολλές χαμένες βολές και χαμένα εύκολα σουτ, γεγονός που έκρινε τελικά το παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές, ομάδα του Στέλιου Γκότση φάνηκε ανέτοιμη και νευρική, χωρίς να δείξει την απαιτούμενη προσήλωση στον αγώνα. Λόγω της ποιότητάς της και    μόνο (γιατί η συνολική της απόδοση ήταν επιεικώς α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-η) κρατήθηκε κοντά στο σκορ και μέσα στη διεκδίκηση της νίκης έως τις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Από εκεί και μετά η ομάδα δεν άντεξε άλλο και αποσυντονίστηκε εντελώς, με τη διαφορά να ξεφεύγει εις βάρος της έως και 15 πόντους. Τελικό σκορ, 71-57 ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη διαιτησία του 2ου διαιτητή Τσολογιάννη Θ., ο οποίος είναι αλήθεια ότι με τις αποφάσεις του εκνεύρισε και τις δύο ομάδες και ιδιαίτερα τον ΓΑΣ Αλεξάνδρεια, όπως φαίνεται  και από το χαρακτηριστικό βίντεο με τις διαμαρτυρίες του τεχνικού team Γκότση-Παπαδόπουλου. Τονίζεται όμως ότι η ήττα δεν οφείλεται στην εν λόγω κακή διαιτησία, αλλά αποκλειστικά και μόνο στην ίδια την ομάδα, η οποία ως ιδανικός αυτόχειρας κατάφερε να γίνει το θύμα τεράστιας έκπληξης. Αρκετά καλή η διαιτησία του 1ου διαιτητή, Σαρακενίδη Β.

DSC03166
ΓΑΣ Αλεξάνδρεια

 

Αυτό που φάνηκε με γυμνό μάτι είναι ότι η ομάδα έχει χάσει την ομοιογένειά της και τις αντοχές της (ψυχικές και σωματικές), προφανώς από την διακοπή των γιορτών και την υπερβολική χαλάρωση. Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο κορυφώνεται στο χειρότερο χρονικά σημείο, μία αγωνιστική πριν το μεγάλο ντέρμπυ κορυφής με το Πολύκαστρο. Το διάστημα είναι πολύ μικρό και το παιχνίδι «καίει» και πρέπει ο ΓΑΣ να το πάρει, εάν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει ακόμη στην άνοδο. Μόνο ΔΟΥΛΕΙΑ και λίγα λόγια χρειάζονται από τώρα και στο εξής, για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

DSC03168
ΓΑΣ Βαφύρας

 

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 38-34(ημ), 49-46, 71-57.

ΓΑΣ Αλεξάνδρεια(Γκότσης): Ρουσόπουλος 3(1), Νταμτσιόπουλος Γρ., Σιτσάνης 2, Στογιαννόπουλος 13(1), Μπαλιάκας 16, Αβραμίδης 8(1), Παπαγερίδης 7, Ζήσιος 2, Νικολόπουλος 6, Πρόιος, Νταμτσιόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

DSCN2126 DSCN2110 DSCN2102 DSC03206 DSC03205 DSC03192 DSC03191 DSC03183 DSC03179 DSC03174 DSC03170 DSC03169 DSC03163 DSC03162

Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ ΓΑΣ Αλεξάνδρεια: Με φόρα στον β΄ γύρο!!
Επόμενο άρθροΜελίκη μπάσκετ: ΓΑΣ Μελίκης – Ηρακλής Κοζάνης (86-78)