Βροντερό αγροτικό παρόν στο Σύνταγμα – Εκεί και οι αγρότες της Αλεξάνδρειας!

Του δημοσιογράφου Γιώργου Γρηγοριάδη

   Βροντερό παρόν έδωσαν και σήμερα χιλιάδες αγρότες από ολόκληρη τη χώρα για δεύτερη ημέρα στην πλατεία Συντάγματος αντιδρώντας στα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση κυρίως σε ασφαλιστικό – φορολογικό αλλά και στην αύξηση του κόστους παραγωγής.

20160213_125919

Από Τη Θράκη μέχρι την Κρήτη οι αγρότες έδωσαν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι τα μέτρα δεν θα περάσουν εύκολα και αρνήθηκαν για ακόμα μία ημέρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό καθώς επιμένουν οι διαβουλεύσεις να ξεκινήσουν από μηδενική βάση. Στο πλευρό τους εργαζόμενοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και επιστήμονες, όπως και φοιτητές.

20160213_131137

Τα μπλόκα της Μακεδονίας ήταν από τα πιο δυναμικά στην μεγαλειώδη σημερινή συγκέντρωση.  Ό γραμματέας του αγροτικού συλλόγου της Αλεξάνδρειας Ημαθίας που συμμετείχαν δυναμικά στην σημερινή κινητοποίηση δήλωσε:  «Σήμερα στην Αθήνα ολόκληρος ο αγροτικός κόσμος της χώρας διατρανώνει το αίτημα του, για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης και το διατρανώνουμε για λόγους ούτε πείσματος ούτε αντιπολίτευσης. Το διατρανώνουμε γιατί είναι απόλυτα παράλογος ο τρόπος που προσπαθεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές που δεν μπορούν να πληρωθούν. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

20160213_125925

Δεν χτίζουν κράτη, διαλύουν δομές διαλύουν την Ελληνική αγροτική οικογένεια, διαλύουν την δημοκρατία της χώρας.  Το 80 και το 90 τοις εκατό του εισοδήματος ενός πολίτη όταν το παίρνει κάποιος από φόρους δεν είναι δημοκρατικό μέτρο.  Εάν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα θα τελειώσει δια παντός κάθε σκέψη γύρω από την  παραγωγή στην Ημαθία.

20160213_130252

Είτε γεωργική δραστηριότητα είτε εμπορική είτε εξαγωγική είτε επαγγελματική. Θα σταματήσουν όλες οι δραστηριότητες στον νομό. Στην χώρα πρέεπι να αρχίσουμε να κοιτάμε πρωτίστως πώς θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και όχι πως θα καταστρέψουμε σκορπίζοντας φόρους. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μαζί με όλες τις κοινωνικές ομάδες που συμμετέχουν στον αγώνα.

Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να σταματήσει η λαίλαπα που θα καταστρέψει κάθε παραγωγική διαδικασία της χώρας.»

Προηγούμενο άρθροΣτον Ολυμπιακό Πειραιώς δοκιμάζεται ο 15χρονος Πιπιλιάρης του Νησελίου! (δηλώσεις – φωτό)
Επόμενο άρθροΤι δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΛΦΑ 98,9 ο Τάσος Λιολιόπουλος του Συλ. Γεωργών Αλεξάνδρειας