Βέροια: Yπό την αιγίδα της Π.Ε Ημαθίας οι κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, την Κυριακή 22α Μαΐου.

Υπό την αιγίδα της Π.Ε Ημαθίας θα πραγματοποιηθούν στην  Βέροια, την Κυριακή 22α Μαΐου, οι κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Περιφερειακής Ενότητας για τη μνήμη της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεως έχει ως εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός  της πόλης,φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, πένθιμη κωδωνοκρουσία των εκκλησιών της Βέροιας, έπαρσης της σημαίας, θεία λειτουργία και τέλεση μνημοσύνου  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα στον Ι. Ν Αγίου Αντωνίου Βέροιας.

Στις 11 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμός του προέδρου της ΕΛΒ και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Μνημείου των Ποντίων, στην Πλατεία Καπετανίδη Βέροιας, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση εθνικού ύμνου.

Μετά το καθιερωμένο μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγίου Αντωνίου , αστικό λεωφορείο θα μεταφέρει τους εκπροσώπους φορέων και όσους δημότες επιθυμούν στην πλατεία Καπετανίδη.

Σημειώνεται ότι, αντί στεφάνων, δίδεται η δυνατότητα ενίσχυσης του ειδικού λογαριασμού για την προώθηση της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.Αρ. Ειδικού Λογαριασμού: GR 02 0110 3250 0000 480524 09.

Κώστας Καλαϊτζίδης
Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

 

Προηγούμενο άρθροΜόνο οι μισοί από τους φίλους μας, μας βλέπουν ως φίλους τους
Επόμενο άρθροΠυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση προς τους πολίτες