Βέροια – Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας

Υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη κ.Κώστα Καλαϊτζίδη, συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης  24ης Μαΐου, το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας.

Πολιτική-προστασία-Ημαθίας-1Στην σύσκεψη, το αντικείμενο της οποίας ήταν ο συντονισμός των δράσεων των εμπλεκομένων φορέων  εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, συμμετείχαν επίσης ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Τεληγιαννίδης,  εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  Μακεδονίας-Θράκης , της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΚΜ, των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας, των Δήμων της Ημαθίας, των δασαρχείων και των φορέων και εθελοντικών οργανώσεων της Π. Ε Ημαθίας, οι οποίοι κατά το νόμο, συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Τον συντονισμό της διαδικασίας είχε ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ημαθίας κ. Μπαρμπαρούσης.

Πολιτική-προστασία-Ημαθίας-2Ο  κ.Καλαϊτζίδης, ευχαρίστησε τα μέλη του συντονιστικού οργάνου, ειδικά δε τις εθελοντικές οργανώσεις, για την ενεργό συμμετοχή τους, επισημαίνοντας ότι η Π.Ε Ημαθίας  διέθεσε μηχανήματα και προσωπικό, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για την  συντήρηση και διάνοιξη  χωματόδρομων ,πολλοί εκ των οποίων δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της , ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση των μέσων πυρόσβεσης  σε όλη την ζώνη αντιπυρικής ευθύνης, παρά τις σημαντικά μειωμένες πιστώσεις από την κεντρική διοίκηση.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης διαπιστώνοντας το σημαντικό επίπεδο ετοιμότητας των φορέων, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι  και η φετινή αντιπυρική περίοδος θα κυλήσει ομαλά, όπως και οι προηγούμενες για την περιφερειακή μας ενότητα.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Αγγέλης: «Ακόμη καλύτερο και πιο ενδιαφέρον το φετινό Camp του Άθλου!!» (Συνέντευξη-φωτο)
Επόμενο άρθροΤο 1ο ΓΕΛ Νάουσας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στους εθνικούς αγώνες Formula 1 in schools