Βέροια: Συνάντηση Παν. Κουρουμπλή με δημάρχους Βέροιας. Αλεξάνδρειας και Νάουσας

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, συναντήθηκε με τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους του Νομού Ημαθίας.

Η συζήτηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επικεντρώθηκε στην έμφαση που πρέπει να δοθεί από πλευράς ηγεσίας του Υπουργείου για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στους Δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα λάβει υπόψη του τις θέσεις και τις προτάσεις των Δήμων στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ θα διερευνήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης ορισμένων κατηγοριών έργων που δεν είναι επιλέξιμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, εξήρε τη στάση των Δημάρχων για την ταχεία και αποτελεσματική ανταπόκρισή τους, στις ανάγκες που προέκυψαν. Αναφέρθηκε στην σοβαρή και επιτυχή προσπάθειά τους, τόσο για την εξεύρεση χώρων και δομών, όσο και για την επίτευξη της αρμονικής συνύπαρξης των προσφύγων –  μεταναστών με την τοπική κοινωνία.

Ακολούθησε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του νομού Ημαθίας, όπου τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού και οργάνωσης των αγροτικών συνεταιρισμών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν καθαρή στόχευση και να δίνουν έμφαση στην τόνωση του εξαγώγιμου χαρακτήρα τους για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

Κατά τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τους παραγωγικούς φορείς, αναδείχθηκε η σημασία που έχει η επιτόπια επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας κάθε περιοχής.

 

Προηγούμενο άρθροΣποράδες: Σεισμός 4,1 ρίχτερ στις Σποράδες
Επόμενο άρθροΥΠΕΞ: H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια